Tozlu cami önünde ellerinde Türk bayrağımız ve filistin bayrağı ile kalabalık “ Kudüs Müslümanların. Kırmızı çizgimizdir” yazısını pankart açarak önünde İHH Genç Eğitim Birimi Adına Hasan Şengül yazılı açıklamayı okudu “ ABD, İsrail Ve İşbirlikçilerinin Anlaşma Olarak Sundukları Metin,Siyonizm’in yeni bir işgal ilanıdır.

Siyonizm’in yeni bir işgal ilanı olarak gördüğümüz anlaşma metni gayri ciddi ve gayri meşrudur. Filistinlilerin iradesinin yansımadığı, zorba ABD ve zalim İsrail’in tek taraflı olarak hazırladıkları bu metinin muhatabı da bulunmamaktadır. Filistinlileri mahkûm eden bir metni anlaşma olarak ilan etmek, ciddiyetten ve anlaşma arzusundan uzak, arsızlık ve yüzsüzlükten başka bir şey değildir. Trump tarafından açıklanan sözde barış planı Filistin-İsrail sorununu çözmekten öte varolan baskıyı ve zulmü meşrulaştırma çabasıdır.

Filistinde küresel bir zorbalık söz konusudur. Filistin’de olanlar devletlerarası değil medeniyetler arası bir sorundur. Bu problemden tüm dünya sorumludur. Tüm İslam milleti, ümmet coğrafyası bu zorbalığa karşıdır ve direnecektir. İsraili, kural koyan bir güç olarak değil bir işgal kuvveti olarak görüyoruz. İsrail’i barışın, Filistinlileri terörün temsilcisi görüp, Filistinli kardeşlerimizi arkadan hançerleyen işbirlikçi bölge devlet yöneticilerini de kınıyoruz.

Kudüs, kadim bir şehirdir. Millet ve devlet olarak kırmızı çizgimizdir. Mübarek, mukaddes ve harem bir beldedir. Dokunulmazdır; saygınlığı çiğnenemez, güvenliğine el uzatılamaz. Kudüs, İslâm tarihi boyunca imanlı bir duruşun, kararlı bir yönelişin, muhabbetle mukaddese bağlanışın sembolü olmuştur. Kudüs, İslam ümmetinin vahdet binasında kilit taşıdır. Kudüs, sıradan bir toprak parçası değildir. Kudüs sadece Filistin ve Mescidi Aksa civarında yaşayanların değil, tüm dünya Müslümanlarının gözbebeği ve insanlığın ortak değeridir.

Kudüs, Müslümanların ve insanlığın önünde bir vicdan, hukuk ve ahlak sınavıdır. Tarih boyunca barışın ve huzurun merkezi olarak anılan Kudüs, bugün barbarca bir işgal ile karşı karşıyadır. Kudüs ve çevresinde yaşayan müslümanlar, her gün baskı ve şiddete uğramakta, insanlık dışı uygulamalara maruz bırakılmaktadır. İsrail işgal ve devlet terörü uygulamaları ile kan, gözyaşı, çile saçmaya devam etmektedir.

İslam coğrafyasının, kardeşlerimizin ve masum insanlığın maruz kaldığı felaket, zulüm ve mağduriyetlerden ders alalım. Ümmet bilinciyle iman kardeşliğimizi pekiştirelim. Zorlukları beraber aşmanın çarelerini arayalım. Birliğimize ve dirliğimize kasteden, gücümüzü zayıflatan fitne hareketlerine fırsat vermeyelim. Coğrafyamızı kan ve gözyaşı diyarına çeviren zalimlerin karşısında hakkı söylemekten geri durmayalım. Maddi ve manevi bütün varlığımızla merhametin yanında yer alalım. Kudüs bilincini, iman ve adalet şuurunu canlı tutalım.

Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları olarak; Rahmetli Erbakan Hoca’mızın da dediği “Eğer Amerika İsraile yardım etmek istiyorsa, bu kadar sevdiği İsraile Güney Amerikada ülke versin. Müslüman topraklarında İsrailin yeri olamaz.” diyerek Siyonist ve işgalcilerin bölgeyi terk etmesini, dünya huzurunu daha fazla kaçırmamalarını telkin ediyoruz. Mücadelemiz Mescidi Aksa özgür kalana dek devam edecektir.

“Sakın Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak Allah, onları cezalandırmayı, korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor.” İbrahim-42”