Her hafta TV264 ekranlarında yayınlanan Engin Arapoğlu ile Kitabın Ortasından programının dün akşamki konuğu Sakarya Baro Başkanı Abdurrahim Burak oldu.

Baro seçimleriyle ilgili açıklama yapan Burak, "Pandemi nedeniyle kongre ertelenmişti. Herhalde bir süre daha ertelenecek. Benim görev sürem böylece 6 ay kadar geçmiş oldu. Bu yüzden önümüzdeki seçimde başkan adayı olmayı düşünmüyorum" dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Sakarya ziyaretinde yeni adliye sarayı konusunu görüştüklerini söyleyen Burak, "Biz merkezde 100 seneye hitap edecek büyük bir adliye sarayı inşa etmek istiyoruz. Sakarya Bölge Adliyesi, Sakarya Adliyesi ve Sakarya Barosu'nu içine alacak bir kampüs yapılabilir. Bunun için en uygun yer de ağır bakım arazisi. Burası Milli Savunma Bakanlığı'ndan istenebilir" diye konuştu.

Burak, Camili'de adliye yapılması planlanan yerin ise yeterli büyüklükte olmadığını belirtti.

Havai fişek fabrikası sahibi Yaşar Coşkun'un avukatlığını yapmasının eleştiri konusu olduğu hatırlatılan Burak, "Ben ceza avukatıyım. Benim işim bu. Bu eleştiriler ticaret odası başkanına sen ticaret yapma demek gibi. Kim olursa olsun herkesin savunma hakkı vardır" ifadelerini kullandı.