HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Kaynarca ve Karasu ilçeleri arasında bulunan ve Türkiye'nin tek parça halinde olan en büyük longozu olma özelliği taşıyan Acarlar Longozunu besleyen Ortaköy Deresi geçtiğimiz hafta siyaha bürünmüştü. Ortaköy Mahalle Muhtarı Muzaffer Aydın, söz konusu derede tavuk kesimhanesinin dereye atıklarını atması sonucu derenin pislendiğini iddia etmişti. 

DEREYİ KİRLETEN HERHANGİ BİR BULGUYA RASTLANMADI
Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, basında çıkan iddialar üzerine siyaha bürünen derede incelemeler yaptı. Yapılan incelemeler sonucunda dereyi kirleten herhangi bir bulguya rastlanmadığı bildirildi. Kirliliğin Acarlar Longozu'nu beslemeyen başka bir dereden kaynaklandığı belirtildi. Söz konusu dereyle ilgili yasal işlem ve cezai işlemlerin uygulandığı belirtildi.

Konuyla ilgili halk54.com'a konuşan Doğa Sevdalısı Longozu Koruma Dernek Başkanı Murat Tandoğan ise bu işin peşini bırakmayacaklarını ifade etti. Tandoğan, ayrıca Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın Cumartesi günü Acarlar Longozu'nu incelemeye geleceğini sözlerine ekledi. 

"BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"
Tandoğan, halk54.com'a yaptığı açıklamada, "Acarlar Longozu'nda yine kirlilik hat safada. Bir tavuk fabrikasından bırakılan atıklar yine katliama yol açtı. Dernek olarak tespitlerimizde balık ölümü ve hayvanların ölülerine rastladık. Sayın Valimiz Çetin Oktay Kaldırım tespit için yarın yerinde inceleme yapacak. Biz dernek olarak bu işin peşini bırakmayacağız ve sorumluların cezasını çekmesi için gerekeni yapacağız" dedi.