//Nurettin Eryılmaz-Selen Saatli//

17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde Sakarya'da hayatını kaybedenler, 22. yıl dönümünde Serdivan Mezarlığı'ndaki Deprem Şehitliği Anıtı önünde gerçekleştirilen programla anıldı.

Programın ardından 17 Ağustos Marmara depreminde yakınlarını kaybedenler, yakınlarının mezarı başında duygu dolu anlar yaşadı. 

Gözyaşları içerisinde yakınlarının mezarlarına karanfil bırakarak dualar eden deprem kurbanlarının yakınları, yaşadıkları acıyı yıllar geçmesine rağmen unutamadıklarını dile getirdi. 

"BENİM EVİMİ DENİZ KUMUNDAN YAPMIŞLAR"
99 depreminde 2 çocuğunu kaybeden Semra Yaman, "22 sene oldu. Biri 10 yaşında, diğeri de 13 aylıktı, bebekti. Her sene buraya geliyorum. Tabi ben 15 günde bir buradayım çünkü anneyiz. Ama acı çok büyük, herkesin acısını paylaşıyorum. En büyük iş müteahhitlere düşüyor. Malzemeden, demirden kaçırmayın benim evimi deniz kumundan yapmışlar. O kadar çürük bir binaymış. Bir keresinde yıkıldık gittik. Biz burada arkadaşlarla hep dost olduk, akraba olduk. Her seferinde geliriz muhabbet ederiz. Yaralarımız aynı çünkü. Bir günümüz onları anmadan geçmiyor. Bir gözüm oğlum için bir gözüm kızım için akıyor." dedi.

"BİZİM APARTMANDA 17 CENAZE VARDI"
Deprem enkazında 10 saat kalan ve oturdukları apartmandan 17 cenaze çıktığını belirten Ayşe Düzkaya, "Eşimi, iki kızımı kaybettim. Biri 24 yaşında biri 28 yaşında. Biri yavrusunu aldı gitti. Biri bıraktı 7 aylık bebeğini. Bir kütlemeyle zaten yerle bir olduk. Ben enkazda kaldım 10 saat. Oğlumla gelinim bina kayınca geriye çıkmışlar. Allah düşmanıma bile vermesin. Ama bizim acımız o zamanki gibi. 17 cenaze vardı bizim apartmanda." dedi.