Adapazarı ile İstanbul Pendik arası faaliyet gösteren ve her gün binlerce yolcu taşıyan Ada Ekspresi seferlerine pandemi nedeniyle Mart ayından itibaren ara verilmişti. 

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, yaklaşık 10 aydır çalışmayan Ada Ekspresi treninin akıbetini TBMM gündemine taşıyarak, konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na soru önergesi verdi.

Verdiği soru önergesine Ulaştırma Bakanlığı'ndan gelen cevap üzerine değerlendirmede bulunan CHP'li Tarhan, "TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü’nce işletilmekte olan Ada Ekspresi ile aynı hattı kullanan Yüksek Hızlı Tren seferleri yapılıyorken Adapazarı Bölgesel Ekspres treni hizmeti neden verilmemektedir? Bakanlığa sorduğumuzda bunun nedenini pandemi olarak göstermektedir. Ancak bakıldığında Yüksek Hızlı Trenler çalışıyor. Aynı şekilde bu iller arasında otobüs seferleri de devam ediyor. Pandemi salgını sadece Ada Ekspresi trenini mi etkilemektedir? Buradaki diğer ulaşım alternatifleri aktif bir biçimde devam ediyorken, bu seferin devam etmemesi soru işaretlerine yol açmaktadır. Yüksek Hızlı Tren seferlerinin devam edip Ada Ekspresi’nin devam etmemesi bilinçli olarak bu seferin faaliyet dışında bırakıldığına işaret etmektedir” diye konuştu. 

Ada Ekspresi’nin en güvenilir ve ucuz yolculuk treni olduğunu ifade eden Tarhan, “Ada Ekspresi Tren seferinin iptal edilmesinin sonucu olarak vatandaşın alternatif bir ulaşım aracı olan treni kullanması, daha güvenli ve hesaplı yolculuk yapma hakkı engellenmekte ve gasp edilmektedir. Buradan çağrımız vatandaşın bu sorununun çözülmesi ve pandemi koşullarına uygun bir biçimde diğer tren seferleri gibi tarihi bir anlama sahip olan Ada Ekspresi Tren seferinin faaliyetine devam etmesidir. Güvenli ve hesaplı ulaşım temel bir haktır. Bu konuda Bakanlığı vatandaş lehine duyarlılık göstermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.