//Nurettin Eryılmaz//

Adapazarı Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı, Adapazarı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında yapılan ve 7 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında gergin anlar yaşandı.

Gündem maddeleri öncesinde kürsüye çıkan AK Parti Adapazarı Belediye Meclis üyesi Hasan Karagüzel, İsrail'in Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yapılan zulmü konuştuğu sırada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya benzetmesine tepki gösterdi.

Bu sırada İYİ Parti ve AK Parti meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. Sözlü tartışmanın ardından araya giren Meclis Başkanı Mutlu Işıksu her iki tarafı sakinleştirdi. Daha sonra İYİ Parti'den Ahmet Bıçkıcı'ya söz verilmesinin ardından mecliste yine gerginlik arttı. 

İYİ Parti ve AK Partili meclis üyelerinin karşılıklı sert tartışmalarını Başkan Işıksu güçlükle sakinleştirdi.

Meclis toplantısının ardından yaşanan gerginlikle ilgili halk54.com'a konuşan İYİ Parti Adapazarı Belediye Meclis üyesi Ahmet Bıçkıcı, "Adapazarı Belediye Meclisinde Adapazarı'nın konularının ele alınması lazım. Adapazarı'nın sorunlarının çözümü için burada olduğumuzu biz biliyoruz. Ama AK Partili bir meclis üyesi arkadaşımızın genel siyaset üzerinden sayın Meral Akşener'in cümlelerini, ifadelerini tekrar beyan etmeye çalıştı. Yalnız bunu beyan ederken ayetlerden örnek vererek bu cümleleri söyleyerek önce toplumu bizim islama karşı olduğumuz düşüncesini algısını oluşturmaya çalıştı. Bu sebepten dolayı biz bu cümlelerin tamamının bitirilmesini, artık devam edilmemesini talep ettik. Lakin devam edilince konu geçmişe kadar gideceği için bizimde bir kaç örneğimiz oldu. Burada önemli olan söylemler değil, eylemler diye biz bakıyoruz. Geçmişte ypaılan eylemler var. Bu eylemler İYİ Parti tarafından yapılmadı. AK Parti yetkilileri tarafından yapıldı. Bu nedenle burada bizi islama karşı bir zan altında bırakma cümlelerini kabul edecek durumda değiliz. Buradaki söylenen cümlelerle ilgili zaten Genel Başkanımız gerekli açıklamaları yaptı. Biz Adapazarı meclisinde Adapazarı'nın sorunlarını konuşmak istiyoruz. Genel siyasete sokup tartışma ortamı yaratılmasına karşıyız." dedi.