Amerika Birleşik Devletleri California Eyaletinde, yaşam bilimleri endüstrisini temsil eden Biocom California Derneği’nin, beşinci kez düzenlediği Yaşam Bilimleri Ödülleri sahiplerini buldu.

40 yaşına gelmeden önce, ABD California yaşam bilimleri endüstrisine damgasını vuran başarılı ve gelecek vadeden akademisyenler, girişimciler, yatırımcılar, kurumsal liderler ve iş danışmanları arasından seçilen 10 kişi, yaşam biliminin öncüleri olarak ödüle layık görüldüler.

Dr.İnanç Ortaç kimdir?
Ödüle layık görülen yaşam biliminin öncülerinden Dr.İnanç Ortaç,. Adapazarı  1980 doğumlu. İnş.Müh. Kadri Ortaç ve Aslıhan Ortaç’ın oğlu.İlk orta ve lise öğrenimini Adapazarı’nda tamamladı.ODTÜ Fizik Bölümünden mezun. 2006 senesinde eşi Seda Topan Ortaç’la doktorasını yapmak için Amerika’ya San Diego şehrine gitti. UCSD Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği’nden yüksek lisans(Fotonik) ve doktora derecesini aldı.

Dr.İnanç Ortaç şu an ABD California Eyaleti San diego şehrinde bulunan şirketlerinden  DevaCell İnc’in kurucu  CSO’su, diğer şirketi Sarmal  inc’in CSO’su ve İnnovasion Labs’ın  CSO’u.

Dr.Ortaç Forbes’de ‘’2012yılının En büyük Genç Mucidi’’ olarak gösterildi. Tüm kariyeri boyunca fizik, biyoloji, kimya, malzeme bilimi ve mühendislik ara yüzleri üzerinde çalışıyor.

Kendisini ilk nesil saf nano mühendislerinden biri olarak gören Dr.İnanç Ortaç, kazandığı ödül ile ilgili şu açıklamayı yaptı.  ‘’Yerel ve eyalet çapında ekonomiyi besleyen araştırma kurumlarına ve şirketlere en güçlü desteği sağlamayı hedef edinen Biocom California, yaşam biliminin öncüleri olarak seçilen ve ödüle layık görülen bu on kişiyi, ilaç, teşhis, girişim finansmanı, endüstriyel biyoteknoloji, dijital sağlık dahil olmak üzere yaşam bilimleri endüstrisini tüm yönleriyle etkileyen bir adaylar havuzundan yenilik, liderlik ve vizyon gibi faktörleri de göz önüne alarak seçti...