Karasu ilçesine bağlı Adatepe Mahallesi Türkköyü Sokak'ta yaşayan 4 kişinin korona virüs testinin pozitif çıkması sonrasında İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 27 hanenin bulunduğu sokak 18 Temmuz'da karantinaya alınmıştı. Karantinaya alınan sokağın giriş çıkışları molozlarla kapatılırken, jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemleri almıştı.

Karasu Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu son yaptığı toplantısında karantina uygulanan sokaktaki durumu ele aldı. Karantinanın kaldırıldığını duyuran Kaymakamlık giriş çıkışların serbest bırakıldığını açıkladı. Kaymakamlık Toplantı Salonunda Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı başkanlığında toplanan kurul aldığı kararı şöyle duyurdu.

İşte alınan karar

"Pandemi olarak nitelendirilen Koronovirüs ( Kovid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını önlemek için, Adatepe Mahallesi Türk Köyü Sokak'taki 27 hanenin salgınının kontrolü açısından Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27'nci ve 72'nci maddeleri kapsamında18.07.2020 gün itibariyle ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına alınmıştı. Yapılan son değerlendirme neticesinde karantina uygulamasının kaldırılmasına karar verilerek hane giriş ve çıkışlarının açılmasına, daha önceki toplantılarda alınan kararların devamına ve takibinin yapılmasına karar verildi."