Atatürkçü Düşünce Derneği Sakarya Şube Başkanı Aslıhan Ateş, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ı ziyaret etti

Şehir merkezinde yer alan Demokrasi Meydanındaki Atatürk Anıtı ile ilgili ziyarette Ateş, anıtın, meydan yenilenmesi bahanesiyle değiştirilmesi sonucu oluşan mevcut görüntüsünün, daha fazla beklemeden düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Ateş, " Mustafa Kemal Atatürk ortak değerimizdir ve hiçbir siyasi düşünceye malzeme yapılmamalıdır. Bugün hepimiz bulunduğumuz konumları Atatürk'e borçluyuz. "diyerek, Vali Kaldırım'dan anıtın yapımı için destek istedi.

2 yıldır konuyla ilgili mücadele verdiklerini belirten Ateş, Büyükşehir Belediye Başkanını da ziyaret ettiklerini ancak sonuç alamadıklarını, belediyenin herşeye para bulduğunu ancak anıtın yeniden yapımı için maliyet sorunu var denildiğini belirtti.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da "Atatürk, ülkenin her yerinde, her insanımızın gönlündedir, ortak değerimizdir." diyerek bu durumun düzeltilmesine çaba göstereceğini, ADD'nin talebinde haklı olduğunu ifade etti.