Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya İl Başkanı Ali Ahmet Çelik, uzun süredir terör rejimi altında bulunan Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırılara yönelik açıklamalarda bulundu.

Çelik, "İsrail, Filistinli kardeşlerimizi Mescid-i Aksa’nın etrafından zorla uzaklaştırmakta, Aksa’ya saldırılar düzenlemekte, direnen Filistin’in yiğit evlatlarına şiddet uygulanmaktadır. Ramazan Bayramı’na saldırılarla ve katliamlarla giren, 100’den fazla kadın ve çocuğun da içinde olduğu 243 Filistinli kardeşimizin şehit olduğu Harem-i Şerif, Kurban Bayramı’nda da yeni bir saldırı dalgasıyla karşı karşıyadır.

Sözde Süleyman Mabedi'nin yıkılışının yıl dönümü olarak kabul ettikleri "Tişa BeAv" günü dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya baskın çağrıları yapan fanatik siyonistler, dün gruplar halinde Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e saldırmıştır. Ramazan ayındaki şanlı direniş karşısında hezimet ve zilleti yaşayan terör rejimi yeni saldırıları çeteler halinde organize etmektedir. Siyonist terör rejimi, sistemli bir şekilde hem Müslüman kanı dökmeye hem de adım adım Mescid-i Aksa’yı ve Filistin topraklarını işgal etmeye devam etmektedir. Amaç, Mescid-i Aksa’yı yıkmak, yerine Süleyman Mabedi’ni inşa etmektir. Kudüs'e nefes aldırmak istemeyen terör devletinin aralıksız saldırıları karşısında bütün dünya alçakça bir sessizlik içindedir." dedi.

Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"BM susuyor! Batının demokrasi ve özgürlük havarileri susuyor.

Hepsini anladık da ümmet de susuyor! Namusumuzu kirletip, kutsalımızı çiğniyorlar.

Biz sustukça saldırının şiddetini artıyorlar. Mescid-i Aksa’ya saldırı, ümmetin değerlerine açık bir meydan okumadır. Kudüs, Şeyh Ahmet Yasin gibi bizi Allah’a şikâyet ediyor, sustuğumuz için… Kudüs ümmetin çocuklarının desteğini bekliyor…

Filistin direniyor, Kudüs direniyor. Kudüs’ün, Gazze’nin, Şeria’nın erkekleri, kadınları, çocukları Siyonizm’e ve işbirlikçilerine karşı ellerinde taşlarla direniyorlar. Filistin’in kadınları, AVM kuyruklarında bekleyenlere inat Aksa’nın kapılarında nöbet tutuyor! Filistin’in çocukları Aksa’nın avlusunda kurşuna gülümsüyor. Çünkü Mescid-i Aksa ümmetin ilk kıblesidir. Çünkü Ömer’in yadigarı, Selahaddin’in mührüdür. Çünkü Peygamberlerin mirasıdır. Filistinli kardeşlerimiz çocuk kadın demeden direnirken bize düşen onların sesi olmak, onlara moral vermek, dünyayı ayağa kaldırmaktır. Kudüs’ün özgürlüğü direnişle gelecek, insanlık Siyonizm belasından kurtulacaktır. Biz diyoruz ki;

Mescid-i Aksa Kudüs’tür, Kudüs Filistin’dir, Filistin bütün İslam dünyasıdır, bütün insanlıktır. Mescid-i Aksa için direnmek ümmet için, İslam dünyası için direnmektir. Bu bir seferberlik çağrısıdır! İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Antalya, Rize, Edirne bütün 81 şehir artık birer Kudüs meydanı olmalıdır. Taşların bağlanıp köpeklerin serbest bırakıldığı mevcut küresel düzenin efendilerine karşı bütün İslam şehirleri bir direniş merkezi olmalıdır. Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün akıbetini yalnızca Filistinlilerin omuzlarına yükleyemeyiz. Tüm Müslüman alemini, fıtratını yitirmemiş tüm insanlığı Mescid-i Aksa’ya, Kudüs’e, Filistin’e yani insanlığın kalbine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Kudüs’ü bekleyen tehlike insanlığı bekleyen tehlikedir. Bütün İslam dünyasını bu tehlikeli gidişata karşı dur demeye çağırıyoruz. Bütün yüzlerin çevrildiği Türkiyeli kardeşlerimizi, siyasilerimizi, sivil toplum örgütlerimizi bir araya gelerek; İlk kıblemiz, İsra’mız, göz bebeğimiz, kalbimiz, vicdanımız, onurumuz ve kırmızı çizgimiz Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya çağırıyoruz. İsrail şunu unutmasın ki;

Bizler Mescid-i Aksa için, Kudüs için, Gazze için, Filistin için bedeller ödedik. Mavi Marmara’da şehitler verdik. Kudüs’ün akıbeti bizim hayat mücadelemizin tam merkezindedir. Bizler yeniden bedel ödemeye hazırız ve hep hazır olmaya devam edeceğiz! Akın akın zafere koşacağız! Aksa’yı özgürlüğüne kavuşturacağız!

SİYONİZM KAYBEDECEK, AKSA DİRENİŞİ KAZANACAK!

KAHROLSUN SİYONİZM, YAŞASIN AKSA DİRENİŞİMİZ!"