Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Başkanı Ali Ahmet Çelik, aşurenin birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tat olduğunu belirterek: “Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Esnafımıza aşure ikram ederek, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istiyoruz. Cenab-ı haktan niyaz ediyoruz ki, bu aşure günleri İslam aleminin birliğine ve beraberliğine vesile olsun. Tüm halkımıza yeniden geçmiş olsun diyorum. Allah bir daha böyle afetler göstermesin.

BENCİLLİK KORONA’DAN DAHA BÜYÜK BİR SALGIN

Dünya genelinde hakim olan bencillik, Koronadan daha büyük bir salgın. Aşure günü bize birliği, beraberliği ve paylaşmayı anlatan bir gün. Tabii ki bu kültürü sürdürmek önemli olduğu gibi Korona virüs önlemleri de son derece önemli. Onun için sosyal mesafe, maske kurallarına uyarak olabildiğince ve temastan kaçınarak bu yıl da bu önemli günde geleneğimizi sürdürdük Allah'a şükür" dedi.

ÖNEMLİ OLAYLAR MUHARREM AYINDA VUKU BULMUŞTUR

Muharrem ayını tüm yönleri ile anlamaya çalışmamız gerektiğini ifade eden Çelik: “Muharrem ayı Cenabı Allah’ın ayıdır. Muharrem ayı insanlığın ayıdır. Muharrem ayında Cenabı Allah 10 Peygamberimize 10 önemli olay vermiştir. Hz. Adem’in (as) Hz. Hava anamızla buluşması, Hz. İsa’nın (as) göğe çekilmesi, Hz. Yunus’un (as) balığın karnından çıkıp tekrar yeryüzüne gelmesi, Hz. Nuh’un (as) gemisinin tekrar kara ile buluşması gibi önemli olaylar Muharrem ayında vuku bulmuştur.

Peygamber Efendimizin ciğer paresi Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit olduğu aydır. Muharrem ayı insanlık açısından ve İslam ümmeti açısından önemli bir aydır. İslam ümmeti ve insanlık tarihi açısında önemli olayların vuku bulduğu bir aydır.” dedi.

LÜTFEN KURALLARA UYALIM

Korona virüs salgınından dolayı aşure etkinliğini ellerinden geldiğince titiz bir çalışma ile gerçekleştirdiklerinin altını çizen Çelik, “Bu son süreçte pandemi hadisesinin hem dünyayı hem de ülkemizi etkilemesi, şehrimizi etkilemesinden dolayı bütün hemşerilerimizin maske, sosyal mesafe ve temizlik konusunda dikkatli olmalarını bütün hemşerilerimizden rica ediyorum. Bunlara dikkat ettiğimiz zaman hem kendi sağlığımız açısından hem aile sağlığımız hem de toplum sağlığı açısından görevimizi ifa etmiş oluruz. Bütün hemşerilerimizin bu kurallara titizlikle uymalarını ve riayet etmelerini rica ediyorum” şeklinde konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN PEKİŞMESİNE KATKI

Çelik, Muharrem ayının birleştirici tarafına dikkat çekerek, “Dinimizce kutsal olan bu güzel ayda aynı zamanda milletimizin yüzyıllardır geleneksel hale getirdiği bir adet aşure yapımı. Muharrem ayı Kerbela hadisesinin yaşandığı ay, Hz. Hüseyin Efendimiz ve 72 arkadaşının sahabeden insanların şehit edildiği bir ay, dolayısıyla bizim içinde hem onları anmak hem de onların hatırasını yaşatmak ve birlik ve kardeşliğimizi pekiştirmek için aşure etkinliği de bu kardeşliğin pekişmesine katkıda bulunacaktır. Tıpkı aşurenin içerisinde çok farklı bir anlam kazan malzemeler gibi bizlerde her birimiz farklı farklı birer değer olsak ta bizi biz asıl etken birliğimizdir. Yüzyıllardır oluşan kimliğimizin asıl unsuru kardeşlik ruhumuzdur.

Muharrem ayı ile Aşure Günü'nün milletimiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şehadetlerinin 1381. sene-i devriyesinde şehitlerin efendisi, Peygamberimizin torunu Hazreti Hüseyin Efendimizi ve tüm Kerbela şehitlerini rahmetle, hürmetle yâd ediyorum.” dedi.