Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mamak'taki 75. Yıl Parkı'nda düzenlenen AK Parti 19. Kuruluş Yıl Dönümü etkinliğine katılarak, bir konuşma yaptı.

AK Parti 19. Kuruluş Yıldönümü Kutlama Programına; Parti Kurucuları, Kabine Üyeleri, Milletvekilleri, MYK ve MKYK Üyeleri, İl Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları MKYK üyeleri, Parti Kurulları ve Bakan Yardımcıları katıldı. Sakarya heyeti olarak; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İl Başkanı Yunus Tever, Milletvekilleri; Recep Uncuoğlu, Kenan Sofuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Fevzi Kılıç, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu ve İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Salih Başer katıldı.

AK Parti’nin kurulduğu tarihin Türkiye’nin, bölgenin ve dünyanın geleceğini değiştirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluşundan bugüne AK Parti kademelerinde görev alan, partiye gönül veren ve AK Parti davasını savunanlara şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin kurucusunun bizatihi milletin kendisi olduğunu, doğrudan millete karşı sorumlu olduklarını ifade ederek, “Tarih boyunca olduğu gibi bu dönemde de kerameti kendinde görenler, millete hizmet yolunda ayrılıp şahsi emellerinin peşine düşenler elbette oldu ama hepsi de çok kısa bir sürede bu gerçekle yüzleşip siyaset tarihinin tozlu raflarındaki yerlerini almak zorunda kaldı” dedi.

AK Parti'nin Türk milletinin hayallerini gerçekleştiren, koskoca bir ümmetin umutlarını canlandıran, insanlığın önünde yeni kapılar açan bir parti kimliğine sahip olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin ve milletimizin geleceği konusunda AK Parti'den başka bir vizyon, bir hedef, bir proje, program sahibi siyasi teşekkül bulunmuyor. Ana muhalefetin ve aynı cephenin diğer partilerinin tek siyasetleri AK Parti'ye saldırmak, tek vaatleri Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmek. Milletimiz bu kısır zihniyete 19 yıldır yaptığı gibi bundan sonra da itibar etmeyecektir. Bu davaya gönül verenler kendileriyle yeryüzündeki tüm mazlumların hukukunu korumanın mücadelesini vermişlerdir. Bu kutlu yürüyüşün bin yıldır coğrafyamızda sancaktarlığını yapan ecdadımız, üç kıta ve yedi iklimde barışın, kardeşliğin ve adaletin tesisi için asırlardır ter dökmüştür. Bizim hareketimiz, davamız kendisine her şeyden önce Allah kelamını ve onun âlemlere rahmet olarak gönderilen Nebisini edinmiştir. Bizim hareketimiz Ahmet Yesevi'den Mevlana'ya, Hacı Bektaş-ı Veli'den Yunus Emre'ye, Fuzuli'den Ahmedi Hani'ye, Mehmet Akif'ten nice gönül sultanlarına kadar medeniyetimizin tüm tatlı pınarlarından kana kana içmiş, o bereketli pınarlardan beslenmiştir. Bu hareket, bu dava Selçuklu'nun kalbi, Osmanlı'nın vicdanı, Cumhuriyet'in aklıdır. Milletimiz yürüyüşümüze işte böyle bir istikamet belirlemiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 18 yıl boyunca olduğu gibi bugün de istikrar ve güvenden, adalet ve demokrasiden taviz vermeden ülkeye büyük hizmetler ve önemli projeler kazandırmaya devam ettiklerini vurgulayarak, Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine herkesi aynı samimiyetle kucakladıklarını, memleketin her karış toprağını, insanını aynı duyguyla sevdiklerini ifade etti.