Gazeteci Zafer Tokuş, gazeteci Hüseyin Cumalı, gazeteci Hakan Turhan ve gazeteci Safa Polat'ın sorularını cevaplayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz programın sonlarına doğru Zafer Tokuş'un “aday belirleme sürecinde hiç müdahil oldunuz mu ?”sorusuna cevap verdi.

Aday belirleme sırasında çok titiz bir çalışma yapıldığını söyleyen Yavuz, adaylar belirlenirken Çiğdem Erdoğan Atabek'e, Recep Uncuoğlu'na Kenan Sofuoğlu'na Fevzi Kılıç'a Yunus Tever'e Büyükşehir Belediye Başkanına ve yönetimlerin da fikrini alındığını sadece kendisinin aday belirleme sürecinde müdahil olmadığını söyledi.

Aday belirleme sürecinde kendisine sorulanlardan sadece bir tanesi olduğunu belirten Yavuz, kendisine 'Sen ne dersen o!' deseler ben bundan kaçınırım ifadelerini kullandı. Yavuz, “Bu şehirde bir milletvekili ve genel başkan yardımcısı olarak aday belirleme sürecine müdahil olduğunu belirterek, “Herkes gibi bende fikri mi söyledim. Müdahil olduğum budur” dedi.

Gazeteci Hüseyin Cumalı’nın “Hendek’te olduğu gibi AK Parti Sakarya İl Başkanlığı seçiminde 2 adaylı olur mu !”sorusu üzerine Yavuz,. “AK Parti Hendek kongresi  hariç iki listenin hiç olmadığını anımsattı. Yavuz, bunun sebebinin ise iyi bir çalışma olduğunu söyledi.