Balıkesir'in Edremit ilçesinde yapılan törende, çarşaf giyen bir genç kızın zincirle bağlanması ve ardından zinciri çözüp örtüyü açmasıyla tamamlanan skandala bir tepki de  MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar’dan geldi.

Akar, “Edremit Belediyesince şehrin kurtuluş günü sebebiyle düzenlenen törende müsamaha gören pek çağdaş bir dernek tarafından kara çarşaflı ve zincire vurulmuş bir kadının zeybekler tarafından kurtuluşu ve modern görünümlü bir kadın olarak özgürleştirilmesi canlandırıldı.

Bu koreografi ile esasen Batı destekli Yunan ordusunun işgal ettiği vatan toprağının kurtarılması adına verilen mücadeleden ziyade tıpkı ABD’nin Irak’ta yaptığı özgürleştirme müdahalesinin temelindeki toplum mühendisliğinin bize uyarlanan versiyonunu görmüş olduk.

Milli anlam ve önemi yüksek olan kurtuluş günlerini vesile kılarak toplumsal ayrışmaya sebebiyet verirken Türk milletinin gerçeklerinden uzak ideolojik saplantılarını sergileyen müflis zihniyeti kınıyor, sorumluların hak ettikleri adli ve idari karşılığı almasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.