Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, SESOB'un görevi kötüye kullanmaktan açılan davanın kendisi tarafından açılmadığını söyledi. Akdardoğan, davanın  Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının tarafından iddianame hazırlanarak Sakarya Asliye Ceza Mahkemesine açılmış bir dava olduğunu söyledi. 

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan'ın açıklaması şu şekilde;

''Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan SESOB Başkanı Hasan Alişan hakkında açtığı davada mahkeme kararını verdi haberine cevabımdır.

2016 yılında gördüğüm lüzum üzerine SESOB Yönetim Kurulundaki tüm görevlerimden istifa etmem sonrasında şahsıma yönelik karalama yıpratma ve iftira girişimleri nedeniyle başlattığım hukuki süreçte gelinen son noktayı açıklamak isterim.

Daha önce kamuoyuna deklare ettiğimiz gibi 2018 yılında Sakarya 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen dava sonuçlanmış ve aleyhimize yapılan tanıklıklara rağmen mahkeme lehimize karar vermiştir. Açıklanan kararda istinaf mahkemelerinin yolu açık olmak kaydıyla sürecin sürdüğü belirtilmiştir. Mahkememizin verdiği bu karar haklılığımızı ortaya çıkarak tarafımıza yapılan iftiraların çökmesini sağlamıştır.

Hukuki süreç devam ederken bazı yayın organlarına dün yansıyan haber taraflı  ve kasıtlı olarak gündeme getirilmiştir. Öncelikli olarak belirtmek ve izah etmek isterim ki Basına yansımış olan yalan haberin ve Sakarya 6.Asliye Ceza Mahkemesinde SESOBun görevi kötüye kullanmaktan açılan davanın şahsım tarafından açılmadığı bilinmelidir.

Ahmet Akdardoğan tarafından açılmış gibi gösterilen dava aslında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının tarafından iddianame hazırlanarak Sakarya Asliye Ceza Mahkemesine açılmış bir davadır. Yani Cumhuriyet Başsavcılığımızın açtığı ve bizim de müdahil olduğumuz bir davadır. Sonucu kesin hükümle açıklanmamış dava sürerken hukuk tanımaz kişiler hemen harekete geçerek yine algı peşinde koşmaktadırlar.

Sakarya Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen beraat kararı ise henüz kesinleşmemiş bir karardır ve yargılama süreci tamamlanmamış olup hukuki süreç gerek Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi ve devamında Yargıtay Ceza Dairesinde halen devam etmektedir.''