Sakarya Barosu Başkanlığı'na aday olan Avukat Özgür Akın, yeni adli yılın açılması sebebiyle sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Adliye binasının yetersizliğine dikkat çeken Avukat Özgür Akın, politikacıların sıklıkla sarf ettiği 'Sakarya'ya güzel bir adliye kazandıracağız" cümlesinin vücut bulmadığını ve şehrin acil ihtiyacı olan adliye binanın yapılmadığını hatırlattı.

Adliye binalarının toplu taşıma ağlarına yakın yerlerde konumlandırılması gerektiğini belirten Akın, "Adliye binaları güvenli, temiz ve kullanıma uygun olmalı ve konforlu bekleme alanlarına, hukuki görüşmeler yapmak için yeterli kamusal alanlara, çocuklar, suç mağdurları ve engelliler için ise özel alanlara sahip olmalıdır" dedi.

Sakarya Adliyesindeki mekanlar ve bu mekanların kullanım biçiminin avukatları iğreti gören bir anlayışla düzenlendiğini ifade eden Akın, "Zamanla yeterliliğini yitiren adliye binamız artık hizmet veremez haldedir. Ek hizmet binaları ile adaleti tesis etmek arzusu sürdürülebilir bir durum değildir. Sakarya Barosu'nun yapması gereken bu sorunu sürekli gündeme taşıyarak kamuoyu desteğini de alarak yürütme organı üzerinde baskı oluşturmaktır. Baro bu konunun üzerine düşer kamuoyu desteği de alınarak gerekli baskı da oluşturulursa kanaatimce sorun kısa sürede çözülecektir. Adliye binası, Adalet Sarayı sorunu kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler, ikili ilişkilerin sağladığı fayda ile çözülemez." ifadelerini kullandı.