AGDAŞ Akyazı Kuzuluk Mahallesi merkez mezarlığına gidiş yolu üzerinde evlere çok yakın bir yerde yaptığı ana dağıtım ve kontrol merkezinde bugün saat 17.00 sularında yaptığı bir uygulama sonrası ortalığa yayılan koku mahalle sakinlerini adeta sokağa döktü.

Ortalığa yayılan kokunun doğalgaz arızasından ve kaçağından kaynaklandığını zanneden mahalle sakinleri meseleyi anlayana kadar büyük korku yaşadı.

AGDAŞ'ın günün akşam saatlerinde ana dağıtım merkezinden abonelerde herhangi bir kaçak olup olmadığını belirlemek için ana borulara gaz uygulaması yaptığını 187 alo hattına yaptıkları müracaattan öğrenen mahalle sakinleri uygulama yapılmadan önce kendilerine bilgi verilmemesi
onların tepkilerini daha da arttırdı.

Yoğun gazdan etkilendiklerini, uygulamanın kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek AGDAŞ 'tan ve onlara evlere çok yakın yer göstererek can ve sağlık güvenliğini tehlikeye atan Akyazı belediyesinden şikayetçi olacaklarını ve işin takipçisi olacaklarını söylediler.

Mahalle sakinleri doğalgaz ana dağıtım merkezinin bulunduğu yerden kaldırılarak evlerin ve insanların uzak olduğu bir yere taşınması isteğinde de bulundular. AGDAŞ yaptığı açıklamada "Kokulandırma (THT) kaynaklanan riski olmayan bir durum özür dileriz" denildi