6-11 Eylül Tarihleri'nde Gölköy Baraj Gölü'nde yapılan yarışmaya pek çok şehirden yarışmacı katıldı.

Amatör Olta Balıkçılığı federasyonu'nca düzenlenen yarışmada Akyazı Avcılar İhtisas Spor Kulübü Takımı Mulberry Carp Team 54, 26 takım arasında birinci oldu.
Takım birincilik ödülü olarak 15 bin 500 lira kazandı.

Ali Yıldırım, Murat Tezer, Burak Faik ve Recep Alişan’dan oluşan şampiyon takıma Akyazı  Dernek lokali önünde meşaleli ve mehter marşı eşliğinde bir karşılama töreni düzenlendi.

Yarışmacılar adına söz alan Ali Yıldırım; "Akyazı Balıkçılar Derneği olarak federasyona profesyonel lisanslı olarak  başvuruda bulunduk. Çok zorlu bir süreç yaşadık ama sonunda zoru başaran ekip biz olduk" dedi.

ASOF FEDERASYONU

Olta balıkçılığı turizminin geliştirilmesini ve birçok ülkede spor dalı olarak kabul edilen bu hobinin ülkemizdeki alt yapısının oluşturulmasına öncülük edilmesi, uluslararası birçok sportif olta balıkçılığı kuruluşlarının organizasyonlarında ülkemizin temsil edilmesi ve ortak çalışmalar yaparak bu bağlamda kanuni ve hukuki çalışmalara katkı sağlanması öncelikli amaçları ile yola çıkan Amatör Oltacı Derneklerinin katılımı ile kısa adı ASOF olan Amatör ve Sportif Olta Balıkçığı Federasyonu, 21 Mayıs 2014 tarihinde Ankara’da kuruldu.