HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan'ın öldürülmesi olayıyla ilgili açılan ve 1’i tutuklu toplam 8 sanığın yargılandığı davada karar verildi. Tutuklu yargılanan sanık Sedat U. kasten adam öldürme ve 2 kişiyi de öldürmeye teşebbüs suçlarından haksız tahrik indirimi uygulanarak 20 yıl hapisle cezalandırılırken, tutuksuz 7 sanığa ise 3 yıl 4’er ay hapis cezası verildi.

Davanın karar duruşmasını takip eden Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, mahkemenin kararı açıklamasının ardından adliye çıkışında açıklamalarda bulundu. Verilen kararın nihai karar olmadığını belirten Sarı, istinaf mahkemelerinde itiraz edeceklerini söyleyerek, "Bu karar bizi tatmin etmedi" diye konuştu.

Sarı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"“NİHAİ KARAR DEĞİL”
Bugün özellikle Adapazarı adliyesindeki son karar mahkemesine katıldık. Yaklaşık 2 yıla yakın bir mahkeme süreci devam etti. Dolayısıyla araya pandemi girdi, mahkeme bugüne kadar uzadı. Şimdi tabi ki mahkemenin vermiş olduğu karar neticesinde bunun üst mahkemeleri var.  İstinaf mahkemesi var, Yargıtay safhası var. Nihai karar olmadığını ifade etmek isterim. 

“İTİRAZLARIMIZ OLACAK”
Şuanda özellikle rahmetli genel başkanımızı vuran kişiye toplam da 20 yıl gibi ceza verildi. 20 yıl 3 ay gibi bir ceza verildi. Ve hatta 21 yıl da diyebiliriz buna. Bunun yatarı olarak değerlendiriniz zaman yatarı kesin 12 buçuk yıl diye karar verdi. Ve o karar aşamasında yine avukatlarla konuştuğumuzda bazı nüanslar var onlara cevap verilmemiş, o sorular cevapsız kalmış. Dolayısıyla önümüzdeki süreçlerde rahmetli başkanımızın durumu bu diğer arkadaşlarla alakalı da hürriyeti kısıtlama noktasında verdiği ceza da 3 yıl oranında. Bu arkadaşlar 3 yıl tabi ki ceza evinde yatmayacaklar ama bir şekilde cez evine girecekler. 2-3 gün kendileri bir şekilde imza atmak zorunda kalacaklar. Tabi bunlar nihai karar değil demin ifade ettiğim gibi istinaf mahkemelerinde kesinlikle itirazımız olacak aynı şekilde Yargıtay süreci de devam edicek. 

“BU KARAR BİZİ TATMİN ETMEDİ”
Süreç yargıtay süreci şuana kadar Adapazarı adliyesindeki mahkeme süreci bitmiştir. Bu saatten sonra istinaf mahkemeleri olacaktı istinaftan sonra da Yargıtay süresi devam edecektir arkadaşlar. Genel durum bundan ibarettir o yüzden şimdiye kadar rahmetli genel başkanımızın davasını davası kabul etmiş ve bırakmamış olan siz değerli arkadaşlarımız üyelerimize Lastik İs sendikasından arkadaşlarımıza ben yönetim kurulu ve tüm sendika birimleri adınıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum bu kadar bizi tatmin etmemişler onu da belirtmek istiyorum.”