Pandemi öncesinde böylesine bir konuyla gündeme gelmesinden dolayı özer dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Bektaş, “Ben minibüsçülerin oda başkanıyım., Doğal olarak üyelerimin hakkını savunmak en doğal hakkım. Bunu yaparken de kimseyi üzmeden ve yetkim dahilinde bu işi yapmaya çalışıyorum. Bizimle ilgili bazı ithamlarda bulunmuşlar. 2015 yılında UKOME kararı var. Bunun altında benim imzam var. Bu karara alt komisyona itiraz edilmiş” dedi.

Bektaş, "Zamanın meclis üyesi Selim Özen tarafından UKOME kararına itiraz edildiğini ve alt komisyonda ‘uygun olmadığı’ kararı çıktı. Bu kararın altında başkan Feridun Şakir Canbaz’ın imzası var. Dolayısıyla her seferinde bize söz söylüyorlar. Ayrıca bu kararlar Büyükşehir belediyesi olmadan il trafik komisyonunda bu kararlar alınıyordu. Eskiden kim kimi ikna ederse kararlar öyle alınıyordu. Artık öyle bir dünya yok. Kararlar artık UKOME’de alıyor.” dedi.

Yerle ilgili de iddiaları da değerlendiren Başkan Bektaş, “Kavga ve kabadayılıkla bu işler yok.Kararlar masalarda alınıyor. Kimse kimseyi kötülemesin. Sakarya Büyükşehir belediye Başkanı Ekrem Yüce her esnafa eşit davranıyor. Bir esnafı güldürürken diğer esnafı ağlatman diyor. Her esnaf benim esnafım diyor. Herkese eşit davranıyor. Böyle bir uygulama hiçbir Büyükşehir’de yok. Son olarak ben minibüsçülerin başkanıyım ve onların hakkını savunmak için buradayım. Esnafın hepsi arkamızda” diye konuştu. 

NE OLMUŞTU
Bugün sabah saatlerinde Hızırtepe-Şeker Mahallesi arasında taksi dolmuşluluk yapan esnaf  Hızırtepe Durağı’nda 5 araç durma hakkı olmasına tepki göstermiş ve başka hiçbir durakta böyle bir uygulama olmadığını savunarak kararın değişmesini istemişti.

Taksi Dolmuş esnafı Hızırtepe Durağı’nda bir araya gelen esnaf, yıllar önce duraklarına verilen 5 araçlık hakkının yetersiz olduğunu, minibüsçülerin duraklarını da öernek göstererek kendilerine yeni durak yeri verilmesini istemişti.

Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Feridun Canbaz’da durağa gelerek esnafın sorunlarını dinlendiği o anlarda Hızırtepe-Şeker Mahallesi Taksi Dolmuş Durak Başkanı Abdullah Odabaş’ın Koronavirüs karantinasında olması nedeniyle katılamadığı için yerine Hızırtepe-Şeker Mahallesi Taksi Dolmuş Durağı Başkan Yardımcısı Ergün Bulut konuşmuştu.

Başkan yardımcısı Bulut, “Hızırtepe Durağı burada olmaz diye Valilik yazısı var ama kimse dinlemiyor. Bir durakta 5 araç olur mu! Ya durağı taşıyalım, ya da 5 araç burada durur kararını kaldıralım” demişti.