Geçen hafta düzenlenen basın toplantısında Genel Başkan Yardımcısı Yavuz sert söylemlerde bulundu. Uzun süredir Sakarya'da 21 hasarlı okul olduğuna dair köşe yazısı yazan Yenigün Gazetesi köşe yazarı Cevdet Güngör'ü hedef alan açıklamalarda bulunan Yavuz, hasarlı okullarla ilgili Cevdet Güngör'ün yazdığı yazıların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kürsüden kendisini dinleyenlere ağır hasarlı okullarla ilgili bilgiler sunan Yavuz, Cevdet Güngör'ü CHP'lilerle birlikte hareket etmekle suçladı.

Ağır hasarlı okullarla ilgili konuşmasını sert bir üslupla sürdüren Yavuz'un gündeminde Bizim Sakarya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Tuncer Kalaycı da vardı. Okullarla ilgili haber yapan Kalaycı'da kasıt aradığını belirten Yavuz, gazetenin patronuyla özellikle bu konuyu konuştuğunu söyledi. Her iki gazeteciyi CHP'nin okullarla ilgili yanlış açıklamalar yaptığı sırada kamuoyunu yanıltmakla suçlayan Yavuz, sert söylemlerini bu iki gazeteciyle sınırlamadı.

Bizim Sakarya Gazetesi'nde köşe yazan Hendek'li Orhan Topçu ile yine aynı gazetede köşe yazan Yusuf Cinal ile ilgili de konuşan Yavuz, "Yurt dışında biri var. Beni FETÖ'cülükle suçluyor. Aradım ve "Bunları nasıl yazıyorsunuz" diye sordum. Bana internete bulduğunu söyledi. Bunlar önce sosyal medyadan böyle şeyler yazıp sonra 'sosyal medya yazdı' diyerek haber yapıyor" dedi. CHP'nin algı operasyonlarına saydığı isimlerin destek verdiğine işaret eden Yavuz'un bu çıkışlarına ise Sakarya basınından cevap veren olmadı.

Bilindiği gibi Genel Yönetmenimiz Hüseyin Cumalı Sakaryahalk Gazetesi'nden kovulmadan önce Ali İhsan Yavuz'un basına yönelik sert söylemlerinden nasibini almıştı. Geçen yıl 15 Temmuz Darbe Gecesi'ni anma programı sonunda Adapazarı Demokrasi Meydanı'nda gece yarısı gördüğü Cumalı'ya serzenişte bulunan Yavuz, "Sen haberlerinde hep yorum yapıyorsun. Gazete haberlerinde yorum olmaz" demişti.

Yanında gazeteci meslektaşları bulunan Cumalı ise "Ben haberci değilim. Gazeteciyim. Haber Ajanslarına çalışanlar haberde yorum yapmaz. Ama gazeteciler yorum yapabilir. Ulusal gazetelerin bütün haberleri yorum içeriyor" demişti. Bunun üzerine Yavuz, "Seni hedef yapacağım ve bunu yapacağım" diyerek beraberinde AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, İl ve İlçe Başkanları, partiler, koruma ekibiyle birlikte meydandan ayrılmıştı.