// Bülent Yaman’ın özel haberi //

NE OLMUŞTU!
Hendek ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan Yeşilyurt Ortaokulu binası, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrasında hasar görmüş ve bir süre sonra yıkılmıştı. Yıkılan okul yerine  16 derslikli olarak yapılması planlanan yeni okulun 16 kilometre uzağa Kemaliye Mahallesi'ne kaydırıldığı ortaya çıktı.

İSTİFALAR GELDİ
Yaşanan bu olay sonrasında Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan 100’e yakın AK parti üyesi e devlet üzerinden partilerinden istifa etti. İstifaların ardı arkası kesilmez iken en büyük tepkilerden birisi de AK parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever’e geldi. Başkan Tever’in sorunla ilgilenmediğini belirten AK Partili üyelerin tepkisi büyük oldu.

AZİZ KOÇ KONUŞTU
Yaşanan istifalar sürerken Hendek Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Aziz Koç halk54.com’a konuştu. Mahalle sakinlerinin sürekli kendisine tepki gösterdiğini belirten Meclis Üyesi Aziz Koç, “Defalarca konuyu gündeme getirdim ama sonuç alamadım. Kazimiye’de bizim, Yeşilyurt’ta bizim ama buranın okulu başka yere kaydırılınca sıkıntı büyük oldu” dedi.

İLÇE AÇIKLAMA YAPTI
AK Parti Hendek İlçe Teşkilatı yaşanan bu gelişmeler sonrasında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, “Yeşilyurt Mahallemizde yıkılan okulun, yapımı devam eden Ziya Gökalp Okuluna kaydırıldığı hususu doğru değildir. Projede yazan isim o bölgeye yapılacağı anlamına gelmemektedir. Kaldı ki proje eklerinde okulun açıkça Kemaliye Mahallesi 21 Ada 64 Parsele yapılacağı belirtilmiştir. Yeşilyurt’ta yıkılan okul 4 derslikli olup, Kemaliye Mahallesine yapılan okul 16 dersliklidir. Yeşilyurt’ta bu büyüklükte okula ihtiyaç olmadığı gibi, mevcut arsaya sığması da mümkün değildir. Yeşilyurt’ta 4 derslikli okulun yıkılmasından sonra dahi, mevcut binalarda eğitim aksamadan devam etmiştir.  Öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyeti olmamıştır.  İlerleyen zamanda planlama doğrultusunda Yeşilyurt’a 6 veya 8 derslikli okul yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz" dendi.

YAVUZ İLE GÖRÜŞTÜLER
Yaşanan bu sancılı süreç sürerken Hendek Belediye AK Partili Meclis Üyesi Aziz Koç, Uzunçarşı Mahalle Muhtarı Halit Bektaş’ın da arasında bulunduğu heyet Ankara’da AK Parti Genel Başkan Yardırıcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ile bir araya geldi. Okul binasıyla ilgili yapılan görüşme sonrasında Muhtar Halit Bektaş, “Okulumuzla ilgili Milli Eğitim Müdürü Fazilet hanımla görüşen Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz okul hakkımız ile ilgili incelemeleri yerinde görmek istediğini belirtti. İlerleyen günlerde köyümüze gelerek konu hakkında bilgi alacak. Okulumuzun kaç derslik olabileceğini yerinde milli eğitim müdürüyle beraber bizlere bilgi verecek” dedi.

YAVUZ HAK VERDİ
Açıklamasını sürdüren Muhtar Halit Bektaş, “Bizlerinde kendilerine kesinlikle 8 derslik okulu kabul edilemeyeceğini, vatandaşlarımız bu konuda çok tepkili olduğunu ilettik. Bütün olumsuzlukları da kendisine ilettik. Kendisi de Fazilet hanıma ‘bende olsam kızarım. Muhtarlar ve vatandaşlar haklı’ dedi. Bütün sorulacak soruları sordu ve gelmeye karar verdi” dedi.