// Zeynep Eda Ateş’in haberi //

Gümrükönü Vergi Dairesi’nde geçen Ekim ayının 30’unda bir serviste görülen koronavirüs nedeniyle servis çalışanları 14 gün süreyle karantinaya alınırken, servis ise kapatılmıştı. Gümrükönünde yaşanan bu olay sonrasında bu kez de Alifuat Cebesoy Vergi Dairesi’nde bir çalışanın koronavirüs testi pozitif çıktı. Vergi Dairesi’nde 1 kişinin testi pozitif çıkmasıyla birlikte bütün çalışanlar tedirgin oldu.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Büro-İş Sakarya İl Temsilcisi Metin Küçükatay , “Daha önce uyardım ama bizi dinlemediler. Gümrükönü Vergi Dairesi’nde virüs çıktığı zaman söyledik ama yine dinlemediler. Bari bu kez dinlesinler. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım sürekli tedbir ve önlem alın derken halen vergi dairelerinde HES kodu uygulanması başlamadı” dedi.

Vergi dairelerine işi gereği gelen bazı kişiler tek başına yapabileceği iş için 3-4 kişi geldiğini bir kez daha anımsatan Küçüatay, “Mükelleflerimize sesleniyoruz. İşleri için dairelerimize tek başlarına gelsinler. Kalabalık gelmesinler. Tek gelsinler, tek gelseler de arkadaşlarımız yapılacak olan işi zaten yapar. Bütün vatandaşlarımız maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymasını, alınan tedbirlere riayet etmelerini, hem kendilerinin, hem ailelerinin, hem de toplum sağlığını düşünerek pandemi kurallarına uymalarını rica ediyoruz” dedi.

Küçükatay, Alifuat Cebesoy Vergi Dairesi’nde koronavirüse yakalanan çalışana geçmiş olsun dileklerini de iletti.