Ramazan Bayramının salgın hastalık nedeniyle alınan önlemler kapsamında buruk geçeceğini belirten Kaya, camiler de her ne kadar cemaatle toplu Bayram namazı kılınamasa da, semaya yükselen ezanların yüreğimizdeki hüznü bir nebze olsun dağıtacağını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Hz. Muhammed Mustafa sallallahü aleyli ve sellem efendimiz şöyle buyuruyor; “ Ramazan ve Kurban bayramının gecelerini ihya eden kimsenin kalbi, kalblerin öldüğü gün ölmez.” (İbni Mace, Taberani). Ramazan Bayramının gecesi ise, Ramazan-ı Şerifin son günü ile bayramın ilk günü arasındaki gecedir. Bu gece yapılan duaların geri çevrilmeyeceği hadislerle sabittir. Bir şartla ki, temiz bir kalp ve halis bir şekilde Allah’a yönelmeli, samimi ve içten gelen duygularla dua edilmelidir. Duamız da, salgın hastalık nedeniyle ulaşamadığımız kimsesizlere, yardıma muhtaçlara, dostlarımıza ve akrabalarımıza elimizi uzatamadığımız için de af ve mağfiret istemeli, Allah’ın onlara yardım etmesi, dertlerine deva olması, ülkemizin ve milletimizin bu salgın illetinden kurtulması için talepte bulunmalıyız. Rabbimiz inşallah dualarımıza icabet buyuracaktır, elimizde olmayan olağanüstü şartlar nedeniyle acizliğimize acıyacak ve merhamet ederek yüceliğinden ihsan da bulunacaktır. Gönlümüzdeki burukluğu, hüznü ve toplu ibadet yapamadığımız için duyduğumuz üzüntüyü hafifletecektir. 

Bayram, kelime anlamı itibariyle sevinç, neşe demektir. Özel olarak kutlanan gündür. Bu özellikleri nedeniyle içimizdeki hüznü bir tarafa atarak sevineceğiz, neşe içinde bayramımızı idrak edeceğiz. Kimseye dargın olmayacağız, büyük küçük herkesin bayramını neşe içinde kutlayacağız. Zira Allah Celle ve Celalühü’ne tam teslimiyetle iman eden, Hz. Peygamber Efendimizi samimiyetle seven insanlar arasında dargınlık olamaz, insanların kusurlarına bakılmaz. Biz affedeceğiz ki, Cenabı Allah’ta bizleri bağışlasın. Hoşgörü ve tevazuu bırakmayacağız, başkasına sıkıntı olmayacağız, elimizden geldiğince yine yardımda bulunmaya çalışacağız. Açların doyması, hastaların şifa bulması, dertlilerin derdinden kurtulması, borçluların feraha ermesi, bayramı ailelerinden uzakta geçirmek zorunda olanların tez zaman da kavuşmaları ve hapiste olanların özgürlüğüne kavuşmaları için dualarımızı eksik etmeyeceğiz. 

Ramazan gecesinde, ülkemizin ve milletimizin terör belasından kurtulması, ülkemizin kalkınması, milletimizin refah için de yaşaması, yeni dünya düzeninde güçlü bir ülke olarak huzurlu ve mutlu bir şekilde yer almamız için de dua edeceğiz.  

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Cenabı Allah milletimizi her türlü beladan, dertten, hastalıktan korusun ve kurtarsın. Milletimizi her günümüzün bayram olduğu günlere kavuştursun. Ramazan Bayramını bayram gibi kutlayacağımız günlerin özlemiyle, umutlarımızı canlı tutmasını Cenabı Allah’tan temenni ediyorum.”