Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, geçtiğimiz günlerde basınla bir araya geldiği basın toplantısında BMC’nin Karasu’daki yatırımı ile ilgili bir açıklama yapmıştı. Başkan Altuğ, "BMC CEO'su kendi ağzıyla orada yatırım yapmayacaklarını söyledi" bilgisini paylaşmıştı.

Konu ile ilgili bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması ve yanlış anlaşılmaların olmaması adına bir açıklama yapan Başkan Altuğ, konu ile ilgili şunları dile getirdi:

“Daha önceki toplantı da belirttiğim gibi BMC CEO’su Sayın Murat Yalçıntaş’ı Ekim ayı meclis toplantımıza davet ettik. Kendisinden özellikle BMC’nin, Arifiye’deki yatırım kampüsündeki son durum ve Karasu’da yapılması planlanan yatırım ile ilgili bilgi talep ettik. Bizleri kırmadı. Konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Buna bağlı olarak, geçtiğimiz gün yapılan toplantıda gelen soru üzerine şahsımın yaptığı değerlendirmede, devlet tarafından münferit yatırım yeri olarak belirlenen bölgenin başka bir yatırımcıya verilip verilmeyeceği konusunda bir bilgiye sahip olmadığımı, ancak başka bir yatırımcıya devredilebileceği konusunda fikrimi paylaştım.

Yanlış anlaşılmaların önüne geçmek adına şunu belirtmek isterim ki; o bölge bir devlet arazisidir, BMC de, bu bölgede yatırımına devam etmezse bundan sonraki yatırımlar yine devlet kontrolünde sürecektir. Konuşmamdaki ifadeleri, BMC devreder, devlet başkasına verebilir anlamında söylediğimi bir kez daha özellikle belirtmek isterim."