İstanbul'da 6 ilçenin fırıncılar odası temsilcisi radikal bir karar alarak fırınlarda aşı olmayanlara ekmek satılmayacağını açıklamıştı. Gündeme bomba gibi düşen bu karar sonrası Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı bir açıklama yaptı.

AŞI OLMAYANA EKMEK SATILMAYACAK MI?
Balcı bu açıklamaların tamamının asılsız olduğunu söyledi. Balcı salgın sürecinde vatandaşların ekmeksiz kalmaması için gece gündüz çalıştıklarını   Sağlık Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve ilgili paydaşlarla koordineli bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Balcı şu an için aşı olmayana ekmek verilmemesi gibi bir uygulamalarının olmadığını söyledi.

Balcı, "Bizler, salgın sürecinde, vatandaşlarımızın ekmeksiz kalmamaları için gecesini gündüzüne katan 7/24 hizmet üreten fırıncı esnafı olarak, dün olduğu gibi bugün ve bundan sonraki zamanlarda da Sağlık Bakanlığımız, Ticaret Bakanlığımız ve ilgili paydaşlarımızla koordineli bir şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Kamuoyuna yapacağımız açıklamalar tamamen ilgili bakanlıklarımız ile yapacağımız görüşmelerin bir neticesi olarak sizlerle paylaşılacaktır. Şu an için 'Aşı olmayanlara ekmek verilmeyecek' türü bir uygulama söz konusu değildir. Kamuoyumuzun bu hassas süreçte ilgili kurumların yapacağı açıklamalar dışındaki beyanatlara pirim vermemesini hassasiyetle rica ediyorum" dedi.