HALK54.COM/Emre ÇATAL'ın özel haberi 
Her şey Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli’nin "Hali vakti yerinde her vatan evladı, kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli, eğer 2 ekmek alacaksa 3 ekmek parası ödemeli. Komşusu açken tok yatan bizden değildir" demesiyle başladı. MHP liderinin ‘Askıda ekmek’ çıkışıyla birlikte bir tartışmadır aldı başını gitti. 

İSTANBUL’DA BAŞLADI
Peki Bahçeli’nin bu tepkisi neydi! Yaşanan o ki kısa adı İTO olan İstanbul Ticaret Odası komisyonunda alınan kararda İstanbul’da ekmeğin kilogram fiyatı 6.25 Türk lirasından 7.50 Türk lirasına çıktı. Böylece 200 gram ekmek 1.25 Türk lirasından 1.50 Türk lirasına, 240 gram ekmek de 1.50 Türk lirasından 1.75 Türk lirasına yükseldi. 

TOK YATANLAR
İşte buna karşılıkta MHP lideri askıda ekmeği başlattı. Bahçeli, “Ekmek fiyatlarındaki artış dikkatle takip edilmeli. Bu sebeple ‘askıda ekmek' projesini başlatıyorum. Hali vakti yerinde her vatan evladı, kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli, eğer 2 ekmek alacaksa 3 ekmek parası ödemeli. Unutmayalım ki inancımız ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir' esasına dayanmaktadır” dedi. 

DENSİZLER ELİNİZİ ÇEKİN
Sonra mı! Türkiye genelinde önce askıda ekmek projesi ardından ise bir tartışma aldı başına gitti. Askıda ekmekle birlikte muhalefet kötü ekonomiden örnekler vermeye başlayınca devreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın girdi. yalçın, ‘askıda ekmek’ projesini kötü ekonomi üzerinden eleştirenlere tepki gösterdi. Yalçın, “Askıda ekmek kampanyasından ekonominin batakta olduğu, milletin fakrüzaruret içinde kaldığı çıkarımında bulunan densizler çekilin! Millî kültürümüzün yüksek değerlerini mülevves ellerinizle kirletmeyin” dedi.

OLAY SARAYA GELDİ
CHP'li Faik Öztrak ise “Saray ittifakı milletimizi bir ekmeğe muhtaç etti. Milletimizi yokluğa düşürenlerden biri millete sabır telkin ederken, diğeri millete "askıda ekmek" vaat ediyor. Milletimiz kimlerin ne yaptığını görüyor, notlarını veriyor, ilk sandıkta da bunların alayını evlerine gönderecek” diyerek olayı saraya taşıdı.

BABACAN’DA KATILDI
DEVA Partisi lideri Ali Babacan da tartışmaya katıldı. Babacan, “Askıda ekmek diye bir proje başlattılar. Bu yaptıklarından hiç utanmıyorlar mı? Bir ülkede adaleti, insan haklarını, demokrasiyi askıya alırsanız o ekmeği de askıya koymak zorunda kalırsınız” diye konuştu.

BU ÇAĞDA BU PROJE
Ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP tarafından başlatılan 'askıda ekmek' kampanyasını eleştirenler arasında yerini aldı. Kılıçdaroğlu, "Projeye bakın, ne proje ama? Çağ açan bir proje. Sayın Bahçeli'ye yürekten teşekkür ediyorum. 21'inci yüzyıldan söz ediyorum" dedi.

BÜLBÜL DAHİL OLDU
MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül ise sosyal medya hesabından arka arkaya şunları paylaştı.

1-Askıda ekmek geleneği Türk-İslam Medeniyetinin en güzel Diğerkâmlık örneklerinden biridir. Diğerkâmlık; Hiçbir çıkar düşüncesine dayanmadan başkalarını düşünmektir.

2-Kendini Türk Milletinin varlığına adamış olan Ülkücü Hareketin Liderinin başlattığı ve uzun süredir uygulanan böyle bir kampanyanın art niyetli çevrelerce istismar edilmesi ibretlik bir durumdur.

3-Dünyanın en zengin ülkesi dahi olsanız; "Kendi çıkarının önünde milletin çıkarını düşünmek" duygusu olmadan, gerçek manada medeni bir ülke olamazsınız. MHP'nin bütün gayesi Türk Milletini merhamet ve adalet duyguları içinde dünyada muktedir kılmaktır.

4-Bu sebeple; Kendi siyasi ikballerinin veya sahiplerinin emellerinin peşinde koşan hodgamların MHP'yi anlaması asla beklenemez.

DİKBAYIR SERT GİTTİ
İYİ Parti Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır da tartışmaya sert söylemlerle dahil oldu. Sosyal medya hesabından Dikbayır, “Saraylar, lüks harcamalar itibar meselesi ama milletimizi askıda ekmeğe reva görmek beka meselesi öyle mi? Bu milleti bir ekmeğe muhtaç edenlere yazıklar olsun. Milleti açken yandaş doyuran da bizden değildir” dedi.

SEÇİMİ BEKLEYENLER
Dün ve bugün muhalefet ve bazı köşe yazarlarının gündeminde de yine askıda ekmek vardı. Askıda ekmek olduğu sürece erken yerel seçimin olmayacağını dillendiren bir çok köşe yazarı ve muhalif sese karşılık, iktidar ‘Burası kabile devleti değil. Gelişmiş ülkeler gibi ardık seçimler her zaman zamanında yapılacak. Yari erken seçim şok. Seçim isteyenler 2023’ü bekleyecek” dedi.

DUA ALIYORLAR
Evet, askıda ekmek tartışmaları ülke genelinde üç aşağıya, beş yukarıya bu yönde sürerken, sokakta ise dua eden de var, ‘ne hallere düştük’ diyende de var. Siz askıda ekmek için ne dersiniz! Siz ne düşünürsünüz! Elbette herkesin bir görüsü var ama şurası bir gerçek ki maddi durumu olup da fazladan ekmek alarak durumu olmayanlar için askıya asanlar, fakir fukarayı gözetenler dua alıyor.