Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98.Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı..

Tumbaz kutlama mesajında; "Ecdadımız, dünya tarihinde eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak, tüm zorluklara göğüs germesini bilmiş ardından Cumhuriyeti kurmuş ve genç Türkiye Cumhuriyeti, gelişmesini kesintisiz sürdürerek adım adım bugünkü düzeyine ulaşmıştır. Cumhuriyetimiz, demokrasi, hukuk devleti, insan hakları, sosyal devlet gibi medeni ve çağdaş devletlerin ilkeleri ile taçlanarak, bugün dünyada saygın bir konuma gelmiştir.

Bugün Cumhuriyetimizin 98. yılını Türkiye'nin dünyada her geçen gün çok daha güçlü ve saygın bir yer edinmesinin onurunu paylaşarak kutluyoruz.

Tarihimizde yaşadığımız tecrübelerimizi değerlendirdiğimizde, bugün yaşanan sorunları ve krizleri aşabilmenin yolunun birlik, beraberlik ve çok çalışmaktan geçmekte olduğu aşikârdır.

Belirlenen hedeflerimize ulaşmak ve ülkemizde kalıcı istikrarı sağlayabilmek adına, ülkemize ve kendimize güvenmeli, daha fazla çalışmalı ve gayret göstermeliyiz. Ancak kendi içinde tek vücut olmuş, bölgesinde de güçlü bir ekonomiye sahip bir Türkiye'nin, tüm bölge ve dünya ülkelerine örnek olacağı, güven vereceği ve liderlik yapacağı unutulmamalıdır.

Bu millet hiçbir zaman esareti ve dayatmaları asla kabul etmeyecektir. Kazandığımız zaferler, Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde taviz vermediği bağımsızlık ve özgürlüğü için gösterebileceği cesaretin, fedakârlığın ve kahramanlığın sayısız örneklerindendir.

Cumhuriyetimizin bize kazandırdığı, demokrasi, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, vatandaşlık bilincini ilelebet yaşayarak sahip çıkmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, ASKON üyelerimizin ve tüm milletimizin Bayramını içtenlikle kutluyor, birlik ve beraberliğimizin sonsuza dek devam etmesini diliyoruz." ifadelerini kullandı.