TOPLUMLARIN TEMEL TAŞI AİLE, AİLENİN TEMEL TAŞI İSE KADINLARIMIZDIR
Tumbaz ; "Türk toplumunda ailenin, ailenin içinde de kadının yeri ve önemi büyüktür. Toplumun her kesiminde ve üstlendikleri her görevde takdire şayan bir şekilde sorumluluklarını yerine getiren kadınlarımıza çok şey borçlu olduğumuz bir gerçektir. Çünkü kadın toplumsal hayatta dünü, bugünü ve yarını var eder. Kadınların toplumda ve hayatın her alanında ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel gibi birçok konuda etkileri vardır. Bu sebeple kadınlarımızın hayatın her alanında daha çok yer alması için hepimize büyük görevler düşmektedir.

Peygamber Efendimizin (s.a.v), Veda Hutbesinde, kadınları, Allah’ın emanetleri olarak nitelemiş ve onları bu şekilde ümmetine emanet etmiştir. Bizlere emanet ve hediye olarak gönderilen kadınlarımızın bizlerin üzerindeki emekleri, sevgileri ve kendilerinden önceliği fedakarlıkları ile hepimizin değerlileri olduğu bilinci ile yaşamalıyız.

Kurtuluş Savaşı’nda, kahramanlık hikâyeleri yazan, zafer için mücadele eden, omzunda top mermisi taşıyan kadınlarımız, şuanda da evinde anne, işyerinde çalışan ve toplumda saygın bir ferttir. Kadının gerçek ve öncelikli alanı hayattır, sevgidir ve erdemdir. Bunun yeterince desteklenmesi ve kadınlarımıza bu anlamda değer verilmesi gerekiyor. Bunu yapan toplumlar hak ettiği şekilde yükseleceği bir gerçektir. Kadına verilen değer, gösterilen nezaket, bir lütuf ve ihsan değil insan olmanın gerektirdiği bir görevdir, sorumluluktur. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere, ülkemizdeki bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım." dedi.