Anadolu Aslanları iş Adamları Derneği (ASKON) Sakarya Şubesi deneme sürüşü yapılan yerli otomobilden 54 adet istiyor. Başkan Engin Tumbaz ‘Her üyeye yerli oto’ diyerek projeye destek verdi.

54 KURUCU ÜYEMİZ VAR
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deneme sürüşü yaptığı yerli otonun bir miladın başlangıcı olduğunu ifade ederek “Ön sipariş toplanması planlanan yerli otodan bütün kurucu üyelerimizle sahip olmak istiyoruz. Bu sebeple hem projeye olan inancımız ve desteğimizi göstermek hem de yerli otonun ilk taliplilerinden olmak için 54 adet satın alacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi. Başkan Tumbaz yerli oto için ön sipariş toplanması durumunda 54 adet siparişi hemen geçeceklerini ifade etti.


MESELE SADECE OTOMOBİL DEĞİL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Gebze'de düzenlenen törende, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından yapılan yerli ve milli elektrikli otomobilin tanıtımı yapıldı. ASKON Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz yerli otomobil hamlesini gönülden desteklediklerini dile getirerek "Biz meseleye sadece bir otomobil olarak bakmıyoruz. Hayallerin gerçeğe dönüşmesi, yeni ufukların açılması olarak bakıyoruz. Ülkemiz insanının neler yapabileceğini gösteren projelerden sadece birisi olan yerli otomobilin yollara çıkacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Kurucu üyelerimizle aldığımız karar gereğince 54 adet otomobile talibiz. Ön sipariş toplanması durumunda önce üyelerimize ardından da üye işletmelerde kullanılmak üzere yerli otomobil satın alacağız” dedi.


ÜRETİM VE İSTİHDAMIN ARTMASI
Başkan Tumbaz “Kuruluş amacımızı, tarafımızı her fırsatta dile getiriyoruz. Yerli ve milli olan, vatan ve milletten yana olan her olayın yanındayız.  Ülkemizde üretimin, istihdamın artması için emek veren, mücadele eden Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği olarak önemli projeye desteğimizin tam olduğunun bilinmesini istiyoruz.  Biz Sakarya ASKON ailesi olarak ilimizin plakası olan 54’ten ilham alarak 54 kurucu üye ile kuruluşumuzu gerçekleştirdik. TOGG tarafından geliştirilen araçlardan 54 adet satın alma kararı aldık. Talebimizi Türkiye'nin Otomobili Girişimciler Grubuna iletip devamında da üyelerimizin işyerlerinde de yerli oto kullanımına geçeceğimizi bildireceğiz” dedi.