Fırat Üniversite'sinde Tıp Fakültesi öğrencisi olan Enes Kara, yaşamına son verdi.

Hayatına son vermeden önce ailesinin seçimlerini ciddiye almadığını ve yaşamından memnun olmadığını belirten bir açıklama yapan Enes Kara'nın ölümü, birçok kişiyi derinden etkiledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi Aslıhan Ateş de Enes Kara'nın ölümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Ateş, "Geçtiğimiz gün hayatının baharında bir gencimiz, çağdışı zihniyete sahip bir tarikatın baskısından dolayı yaşamına son verdi. Yıllarca tarikat evlerinin, cemaat yurtlarının Laik Devlet düzeninde yeri olmadığını söyledik. Herkesin kendi inancında, yaşam biçiminde özgür olması gerektiğini, devletin her inanca eşit mesafede olması gerektiğini ifade ettik." dedi.

Ateş, "Oysa iktidar evvelden beri kol kola olduğu tarikatlarla halen aynı yolu yürümeye devam ediyor. Hatta onlardan gelen talep doğrultusunda Milli Eğitimde atama bile yapabiliyor. Geçtiğimiz günlerde milli eğitim bakan yardımcılığına yapılan atama gibi.! "Tüm okullar imam hatip olmalı", "Türkçe, imam hatiplerde yasaklanmalı" diyen Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz'ın Milli Eğitim Bakan Yardımcısı yapılması gibi.!" dedi.

Ateş, "Son yapılan Milli Eğitim Şurasında alınan kritik tavsiye kararını unutmayalım; okul öncesi çocuklarımıza din eğitimi verilmesi!! Yani istenen, gerici kesimin kendi uydurdukları dini yaşamı en küçük yaştan itibaren hayatın her alanına sokmak. Böylelikle sonsuz iktidarlarına kavuşmuş olacak ve Atatürk Cumhuriyetine olan nefretlerinin gereğini yapmış olacaklar." dedi.

Ateş, "Bu tabloya hiç bir gerekçeyle susulmamalı. En yüksek perdeden ses verilmeli. Eğer bu suskunluk devam ederse Enes Kara gibi daha pek çok gencimizi kaybetmekle yüz yüze kalırız. Tarikatların, mevcut yasaya rağmen halen açık olması kabul edilemez. Devletin tüm kademelerinden cemaatler temizlenmeli ve gençlerimize güvenilir ve denetimli devlet yurtları yapılmalıdır. Tüm siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin, çağdaş,laik Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkemiz için vazgeçilmez olduğunu düşünen tüm kurumların el ele vermesi ve artık bu çağdışı düzene bir "DUR" demesi gerekir. Başka 'Enes'ler olmasın" dedi.