Sakarya Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk anıtının her geçen gün daha da bakımsız ve tahrip edilmiş bir hal aldığını söyleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Sakarya Şube Başkanı Aslıhan Ateş, "30 Ağustos Zafer Bayramı çelenk törenimizde anıtın son halini görünce, 'Bu nasıl bir vicdansızlık ve vefasızlıktır' diye düşünüyor insan. Yazıklar olsun" dedi.

Ateş yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Sakarya Demokrasi Meydanında yapılan meydan yenilenmesi sonrası, Atatürk Anıtının getirildiği yakışıksız durumu herkes biliyor.

Bunun için dernek olarak kaç senedir tepkimizi, talebimizi dile getirdik.Defalarca kamuoyu önünde basın açıklaması yaptık, belediye başkanlığına dilekçe verdik, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'yi ve Sayın Valimizi ziyaret ettik.

Bizler sabırla anıtımızın düzeltilmesini ve bakımının yapılmasını beklerken, anıt, her geçen gün daha da bakımsız ve tahrip edilmiş bir hale bırakılıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı çelenk törenimizde anıtın son halini görünce ; "bu nasıl bir  vicdansızlık ve vefasızlıktır." diye düşünüyor  insan. YAZIKLAR OLSUN!!!

Konuyla ilgili demokratik hakkımızı kullanarak talep ve tepkilerimizi dile getirmeye devam edeceğimizi tüm Sakarya halkımıza bildiriyoruz.