//Nurettin Eryılmaz-Şevval Geçin//

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bulunan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtının bakımsızlığı, vatandaşların tepkisine neden olmuştu.

Demokrasi Meydanı'nda her gün Türk ulusunu selamlayan Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtı vatandaşlar ve şehrin önde gelen isimlerinin çağrısı üzerine elden geçirildi. Anıt, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından bakıma alınarak boyandı.

Anıt üzerindeki yıpranmalar düzeltilirken, anıt da bronz renge boyanarak yeni görünümüne kavuşturuldu. Halk54.com mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, anıtın eski halinden daha güzel olduğunu ifade ederken, Atatürk'ün sözü olan "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünün yazıldığı alandaki "Z" harfi eksikliğinin de giderilmesini istedi.

Atatürk Anıtı'nın her zaman düzenli ve bakımlı olması gerektiğini söyleyen Sakarya Seyyar Giyim Esnaf Odası Başkanı Yekta Tepe, "Önceki halini gördüğüm zaman çok üzülmüştüm. Atatürk Anıtı'nın bakımsız hali Sakarya'ya yakışmıyor diye yetkili kişilere de durumu aktarmıştım. Şuanda gördüm ki gerçekten güzel bir çalışma yapılmış. Kim yaptıysa emeğine eline sağlık diyorum. Atatürk Anıtı'nın her zaman bu şekilde düzenli, bakımlı, tertemiz olması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.