Atatürkçü Düşünce Derneği Sakarya Şube Başkanı Aslıhan Ateş, üniversiteler için sarf ettiği sözlerden dolayı Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na tepki gösterdi. Ateş, "Bilimin ve aydınlanmanın adresi olan üniversitelerimize bu çirkin hakareti yapan kişinin ünvanının geri alınıp, akademisyenlik hayatına son verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Ateş yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz gün, bir televizyon kanalında, Sakarya Üniversitesinde akademisyen olan sözüm ona Prof. ünvanlı Ebubekir Sofuoğlu, üniversitelerimiz için "Fuhuş Evi" benzetmesini yapmıştır.

Zaten her fırsatta ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmeyi görev edinmiş olan AKİT TV kanalında yapılmış olan bu konuşmayı, bu zihniyetin temsilcilerine iade ediyoruz. Elbette kötü söz sahibine aittir. 

Ancak; daha birkaç gün önce bir başka TV kanalına, konuk olan kişinin konuşmasından ötürü ceza kesilmişken, RTÜK'ün AKİT TV ye de ceza verip vermeyeceğini kamuoyu merak etmektedir.

Ülkemizde ne yazık ki; mevcut iktidarın görüşüne yakınsanız hakaret etmeye bile hakkınızın olduğu ama farklı siyasi düşüncede iseniz düşünce özgürlüğünüzün bile olmadığı bir hava oluşturuldu! 

Bilimin ve aydınlanmanın adresi olan üniversitelerimize bu çirkin hakareti yapan kişinin ünvanının geri alınıp, akademisyenlik hayatına son verilmesini talep ediyoruz

Üniversitelerimiz dolayısıyla gençlerimiz üzerinden yapılan bu hakaret, hedef göstermek, toplumun içine kin ve nefret duygularını ekmektir.

Gerek RTÜK gerekse Sakarya Üniversitesi yönetimini gereğini yapmak üzere göreve davet ediyoruz.

FİKRİ VE VİCDANI KÖRELMİŞ, ÇAĞDAŞ EĞİTİMİN ANLAMINI, ÖNEMİNİ BİLMEYEN AKADEMİSYENLER BU ÜLKENİN GELECEĞİ OLAN GENÇLERİMİZDEN UZAK TUTULMALIDIR."