Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, okullarda öğrenci andının okunmasını sona erdiren MEB yönetmeliğini iptal eden Danıştay 8. Dairesi'nin kararını bozdu. Bu karar sonrası okullarda artık andımız okunmayacak.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sakarya Şube Başkanı Aslıhan Ateş, yaptığı yazılı açıklamayla duruma tepki gösterdi.

ADD Sakarya Şube Başkanı Ateş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu’nun aldığı karara göre “Andımız” artık okullarda okunmayacak. Andımızla ilgili “git-gel kararları” şöyle bir özetlersek;

AKP iktidarı ilk kez 2013 yılında, Andımızı yönetmelik değişikliği ile kaldırdı. Sonrasında, Danıştay, Andımızın okunması yönünde karar verdiyse de,  Milli Eğitim Bakanlığı kararı bu kez Dava Daireler Kuruluna taşıdı ve davayı uzattı. Yani; Andımızın okunması yönünde verilen karar MEB Ziya Selçuk’u rahatsız etmiş olacak ki konuyu yeniden dava etti. 

Ve en son hepimizin bildiği gibi geçtiğimiz gün Danıştay Dava Daireleri Kurulundan çıkan son karar  ANDIMIZIN OKUTULMAMASI yönünde oldu.

Danıştay kararıyla, yetmezmiş gibi devlet madalyalarından, Atatürk kabartması da kaldırıldı.

Kurucu liderinin Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olduğu  Türkiye Cumhuriyetinde bu akılsız, bu vicdansız, bu vefasız kararları anlamamız mümkün değildir. 

Yıllardan beri “Türk Milleti” ifadesinin, bir üst kimlik olduğunu ısrarla anlamak istemeyenlerin niyeti ortadadır. 

Andımızla ilgili bu siyasi kararı alanlar, Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir.” sözünü ve Anayasamızda yer alan “ Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes  Türktür.” Maddesini yok saymışlardır.

Türk milleti, “çözüm süreci” diye parlatılan “yıkım süreci” doğrultusunda  Andımızın kaldırılmasının kimler tarafından talep edildiğini unutmamıştır.!!!

Türk Milleti adına karar almakla yetkili kurumlar, son kez ve daimi olarak bu yanlış karardan dönmelidir. 

Yazacağınız hiçbir gerekçe, ATATÜRK’ÜN ve ANDIMIZIN kaldırılmasını açıklayamaz.

Andımız ve Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin onurudur."