Hizmet için aday olduğunu net bir dille ifade eden Akın, “Seçim husumet değil, demokratik bir rekabettir. Rekabet kalite getirir. Husumet ise kavgayı, nefreti, kini davet eder. Seçimde amaç iyi olanı, doğru olanı, iş yapacak, hizmet edecek olanı seçmektir. Bunun için fikirlerin, projelerin yarışması gerekir. Bir şey olmak adına aday değilim. Buradan başka yerlere tırmanmak için de aday değilim, hizmet etmek için adayım. Pozisyona, makama endeksli hırslarım yok. Ancak entelektüel hırslarım elbette var. Benim hedefim Barodur, mesleğimdir, ülkemdir. Seçilirsem Baroma, siz sevgili meslektaşlarıma, ülkeme hizmet edeceğim” sözlerini yeniledi.

Kısa adı SAHEM olan Sakarya Sürekli Hukuk Eğitimi ve Araştırma Merkezi’nin açılımını yapmaya devam eden Akın, “Avukat, Hakim ve Savcı, Adalet Bakanlığı personeli, üniversite hukuk öğrencileri, belediye çalışanları ile diğer bazı kamu çalışanlarının sürekli olarak hukuk eğitimi ihtiyacı içerinde oldukları bir gerçektir. Bu kişilerin nitelikli, donanımlı kısacası iyi yetişmiş kişilerden oluşması gerekmektedir. Adalet sistemlerini sağlam temellere oturtmak isteyen ülkeler hukuk eğitim sistemlerini mükemmele şekilde dizayn etmek zorundadırlar. Baroların bir görevi de o mükemmele yakın sisteme ulaşmaya katkı sağlamaktır” dedi.

Akın, “Sakarya Barosu olarak SAHEM’i diğer çözüm ortağı olacağına inandığımız kurumlarımız ile projelendirip hayata geçirebilir isek meslektaşlarımıza, hakim ve savcılara, Adalet Bakanlığı personeline, Üniversite hukuk öğrencilerine, Kamu kurumlarında görevli olan diğer kişilere büyük bir katkı sağlayabiliriz. Sürekli bir eğitim anlayışı içerinde hareket edecek olan SAHEM Baromuzun gerek staj eğitim sistemine gerekse meslek içi eğitimlere büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Projeyle Sakarya’nın yanı sıra bölgenin her anlamda önemli bir kazanımı olacağını vurgulayan Akın, “SAHEM’in ana amacı tüm çözüm ortaklarının katılımı ve organizasyonu ile hukuk eğitimi vererek bunu sürekli hale getirip projeler üretmek , araştırmalar yapmak olacaktı SAHEM’de öngörülen çözüm ortakları Adalet Bakanlığı, Türkiye Barolar Birliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Barosudur. SAHEM içinde Sakarya Barosu Hizmet binasının, spor alanlarının, konferans salonlarının ve konaklama tesisinin olduğu kompleks yapılara ihtiyaç duyacaktır. Bu kompleks yapıların çözüm ortaklarının bir araya gelmesiyle kazan kazan yaklaşımı ile yapılması amaçlanmaktadır. Böylesine bir proje Avrupa Birliği fonlarından da destek alacaktır” dedi.