HALK54.COM/Hüseyin CUMALI

İHBAR HATTINA GELDİ
Halk54.com ihbar hattına yapılan şikayete, geçen 13 Şubat günü Karasu Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında paylaşılan fotoğraf karelerinde ‘yönetmelik dışı’ anların bulunduğu belirtildi. Karasu Belediyesi’nde taşeron kadrosunda bulunan bir personelin ilçedeki market ve işyerlerini denetleyen zabıta ekibinde yer aldığı, işyerlerinde denetim yaptığı, bunlarla da sınırlı kalmayıp ceza tutanağı tanzim ettiği ileri sürüldü.

AVUKAT BAŞKAN
Bu ihbarla birlikte halk54 haber merkezinin yaptığı kontrollerde Karasu Belediyesi’nin 13 Şubat 2021 tarihinde sosyal medya hesaplarında yayınlanan o karelere ulaşıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nde herkesin yasalarda bağlı kalması gerektiğini anımsatan vatandaşlar, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın avukat olduğunun altını çizdi. Halk54 haber Merkezi’ne konuşan bir çok vatandaş, “ Hem avukat hem başkan olan İshak Sarı ilk önce kendisi yasalara uyması gerekir” dedi.

BELEDİYE BUNU YAPARSA
Karasu Belediyesi’nin yasalar dışında hareket edemeyeceğini anımsatan vatandaşlar, “ Karasu Belediyesi işlerini ve milleti ‘yasalara’ göre denetliyor ama bunu yaparken kendisi ‘yasalara’ uymuyor. Yasaları çiğniyor. Bu ve bunlar gibi yaptıkları karşısında tepki alınca da ‘Birileri bizimle uğraşıyor’ deniliyor. Herkes işini yasalar ve yönetmeliğe göre yaparsa sıkıntı olmaz. Burada önemli olan herkes işini yasalar ve yönetmeliğe göre yapmasıdır” dedi.  

YÖNETMELİK DIŞI
Bilindiği gibi Zabıta Yönetmeliği’ne göre Zabıta Müdürlüğü’nde görev yapanlar kesinlikle zabıta gibi denetim yapıp ceza kesemiyor. Taşeron kadroda bulunanlara iç hizmetlerde görev verilebiliyor.