//Nurettin Eryılmaz//

Sakarya Barosu'nun 54. Olağan Genel Kurulu'nun ilk oturumu, bugün Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Avukat İlknur Ebiz Yıldız ile Avukat Selahattin Yıldırım'ın baro başkanı olmak için yarıştığı genel kurulun ilk oturumunda yönetim kurulunun faaliyetleri ve gelir gider raporları ibra edildi.

Avukat İsa Cerav, kişisel verilerin korunma kanunu nedeniyle avukatların çektiği sıkıntıları dile getirmek üzere kürsüye çıktı.

Cerav, "Biz bu mesleği icra ederken bir dava dilekçesini hazırlarken, altyapıyı oluşturmadan herhangi bir vatandaşın hazırladığı dava dilekçesi gibi dava yazan insanlar değiliz. Biz davanın altyapısını hazırlayıp bütün delilleri topladıktan sonra davayı açmak ve o altyapıyı tamamen oluşturduktan sonra mahkeme huzuruna bu dilekçeyi götürmekle görevli olan insanlarız. Ancak bugün maalesef bu verileri elde etmekten uzak hale geldik. Nereye gitsek önümüze bir kişisel verilerin korunması kanunu diye bir kanun çıkmaya başladı. Nüfustan bilgi isteyeceğiz, aynı yorum yapılıyor. Tapudan bir bilgi isteyeceğiz aynı yorum yapılıyor. Halbuki biz kimliğimizi gösterdiğimiz zaman bu verileri, bu bilgileri çok rahatlıkla alabilen meslek grubuyduk biz. Bu kanun maalesef bizim yetkimizi elimizden aldı. Ve bu kanundaki bu altyapı bozukluğu ve uygulamada meydana gelen hadiseler malesef önümüze mesleki açıdan büyük engeller çıkarmaya başladı." diye konuştu.