Cuma günü 6.6'lık depremle sarsılan İzmir'de şu ana kadar 102 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1026 kişi ise yaralandı. Bölgede günlerdir devam eden çalışmalar sırasında 91. saatinde bir mucize gerçekleşti ve 4 yaşındaki Ayda, sağ bir şekilde kurtarıldı.

Ayda'yı enkaz altında fark edip ekibe haber veren arama kurtarma ekibinde görevli olan Sakarya İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekip Lideri Levent Onur, "Sesi duyduktan sonraki süreçte yaşam belirtisini hissettik. Gerekli ekiplerimize de bilgi verdik. UMKE'yi yanımıza çağırdık. UMKE ekipleri de gelip serum taktı, gerekli tedbirleri aldı. Ve sizinde şahit olduğunuz gibi minik Ayda'yı ambulansa uğurladık. Artık zaman çok daralmasına rağmen bazen sürprizler oluyor. Bizleri de duygulandırıyor, sevindiriyor. İlk dakikalardan itibaren buradayız. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de buradaydı. Halen de burada." dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, o anları sosyal medya hesabından paylaşıp Sakarya İtfaiyesini tebrik ederek, "Ekiplerimizi tebrik ediyorum. Allah'a çok şükür ki #Ayda 91 saat sonra enkazdan sağ salim çıkarıldı. Küçük mucize hepimize umut oldu." ifadelerine yer verdi.