Bilindiği üzere MHP eski MKYK yedek üyesi Erkan Azeri, geçtiğimiz günlerde MHP yeni İl Başkanı Yunus Emre Kurt ile abisi avukat Özhan Kurt’un babasına açık açık “rüşvetçi” demişti. Azeri'nin yaptığı paylaşımın ardından bu duruma kızan İl Başkan Vekili Murat Nuri Demirbaş, Darıca İlçe Başkanı Yücel Bektaş ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdülkadir Özdemir de, Erkan Azeri’nin Darıca’daki evine gitmişti.

DETAYLARA ULAŞTIK

MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü de Erkan Azeri’ye destek vermek amacıyla bölgeye gitmişti. Daha sonra siyasi kulislere Aydın Ünlü ve Erkan Azeri’nin disipline sevk edileceği bilgisi düşmüştü. Konuyla ilgili detaylara EN Kocaeli ulaştı.

MHP SAKARYA

Edinilen bilgilere göre MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, atanarak göreve geldiği için İl Disiplin Kurulu oluşturamadı. Bu sebeple MHP Kocaeli İl Teşkilatı tarafından hazırlanan disiplin dosyası en yakın il olan MHP Sakarya İl Disiplin Kuruluna sevk edilecek.

SAKARYA İL BAŞKANI KONUŞTU

MHP Sakarya İl Başkanı Avukat Ahmet Ziya Akar EN Kocaeli’ye özel açıklamalarda bulundu. Yaşanan sıkıntıdan bilgisinin olduğunu kaydeden Sakarya İl Başkanı Akar, disiplin dosyasının kendilerine gönderileceğini doğruladı.

EN YAKIN KENT

MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, “MHP Kocaeli İl eski Başkanı Aydın Ünlü ve MKYK eski yedek üyesi Erkan Azeri’nin disiplin dosyası bize ulaşmadı. Ama kısa zaman içerisinde bu dosya bize gelecektir. Çünkü disiplin kurulu bulunmayan teşkilatlar en yakın ile disiplin dosyasını gönderecek.

NASIL BİR ÜST YAZIYLA GELECEK?

MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt ile bu konuyu görüşmedik. Yaşanan olayları biz de üzülerek basından takip ettik. MHP Kocaeli İl Teşkilatı bize dosyayı nasıl bir üst yazıyla gönderecek bilmiyorum. Muhtemelen yaşanan olaylar özetlenecektir.

SAKARYA’YA DAVET EDİLECEKLER

Dosya bize ulaştıktan sonra biz de olayın taraflarını il teşkilatımıza davet edeceğiz ve savunmalarını isteyeceğiz. Tabi buradan ne sonuç çıkacak bilmiyorum. Sonuçta yaşananları dinlemeden bir karar verilemez. Karşı tarafın savunmasının dinlenmesi lazım.

GENEL MERKEZE İTİRAZ EDEBİLİRLER

Devam eden süreçte Aydın Ünlü ve Erkan Azeri’nin çıkacak sonuca genel merkez nezdinde itiraz etme hakkı bulunuyor. Söylediğim gibi dosya henüz bize ulaşmadı. Dosya bize geldiği gibi disiplin kurulumuz çalışmaya başlayacak ve atılması gereken adımları atacak” açıklamasında bulundu.