Geçtiğimiz günlerde HDP 4. Olağan Genel Kongresini Ankara'da gerçekleştirdi. HDP'nin kongresine birçok siyasi isim katılırken, davetlilerin arasında Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün de vardı. Üstün HDP kongresinde en ön sıralarda yer aldı. Üstün'ün kongreye katılmasına Harp Malülü Gaziler Şehitler Dul ve yetimleri Derneği'nden tepki geldi. Dernek Başkanı Mustafa Çolak yaptığı açıklamada, Sakaryalı siyasetçilerin terör siyasetçileri ile bir arada olmasının şehit ve gazi ailelerini derinden üzdüğünü belirtti.

Çolak yaptığı açıklamada,

"Vatan millet Sakarya" sözüne Şerefine Nail olmuş bir şehrin vatandaşlarıyız bu ünvana söze sayısız Harp ve bu Harplerde sayısız Şehit gazi verdik.Ey aziz şehitlerim ruhlarınız yücelsin mübarek topraklardan arşa Türkün gücünü gördü dünya.

Unutulmasın ki ölümü öldüren korkuya diz çöktüren mazluma umut olan Millete Türk denir. Türkün hesabı çetin olur. Dağları eritip nice cihan hâkimine kafa tutan aziz Şehitlerimiz Kahraman Gazilerimizin denizlere kadar her karış toprağında taşında ezelden ebede kadar kanı vardır. Sözüm o ki Türk milleti olarak ya şehadet ya vatan hürriyeti felsefesi ile sahip olduğumuz bu vatan topraklarında ete kemiğe bürünmüş menfaat için şeytanlaşmış hainlere siyasi destek verip aynı yolda yürüyenlere.

Ülkemiz genelinde en çok şehit ve Gazi veren Sakarya’mızda siyasetçilerin terör siyasetçileri ile aynı ortam ve karede bulunması Şehit ailelerimizi ve Gazilerimizi derinden üzmüş olsa da dost görünüp düşmanımız safında yer alanların rengini ortaya koymuştur. İhanetin sebebi bahanesi olamaz Makam koltuk sevdası için vatan hainleri ve teröristler ile birlik olup canımızı yakıp yaramızı kanatanlara gerekli dersi cevabı tarih ve tarihte olduğu gibi bu vatanın esas sahibi yüce milletimiz verecektir. Takdir yüce Sakarya Halkının" ifadelerini kullandı.