Sakarya Eczacı Odası eczacı ve eczane çalışanlarının ihtiyaç duyduğu ve birçok noktada vatandaşlarına cevap veremediği maske ve dezenfektan için sağlık bakanlığının ve diğer bakanlıkların desteğine ihtiyaç duyduğumuzu ve bunun için ilimizdeki yetkililerden anlayış beklediklerini ifade etti. Sağlıklı hizmet vermek için halktan anlayış bekleyen eczacılar aynı anda iki hastaya hizmet verileceğini diğerlerinin dışarıda sırada bekeleyeceğini açıkladı. 20. Bölge Sakarya Eczacı Odası'nın açıklaması şu şekilde;

'' 2019 Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ilk kez ortaya çıkan koronavirüs dünya genelinde korkutucu bir hızla yayılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın belirttiği gibi korona virüs mücadelesi ülkemizde hastanelerde ve eczanelerde tüm sağlık personelleri ile beraber devam ediyor.

Birinci basamak sağlık çalışanları olarak bu zor şartlarda almış olduğumuz eczacılık eğitim ve mezun olurken ettiğimiz Eczacılık yemini’nin bilinci ile sağlık hizmetlerini aksatmadan sürdürüyoruz. Eczanelerimizde aldığımız ve alacağımız tedbirlerle salgından en az seviyede etkilenerek hastalarımızı ve sağlık alanında çalışan tüm personelimizi de korumak ve vermiş olduğumuz ilaç hizmetinin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi adına büyük bir önem taşımaktadır.

Hastaneler sağlık kuruluşları sadece acil vakalara müdahale ederken, birçok işyeri personeli evde çalıştırılırken, biz eczacılar ve eczane teknisyenlerimiz ile beraber görev başında hizmet vermeye devam ediyoruz. Korona virüs salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı bilim Kurulu tarafından bazı tedbirler alınmış, Aile Sağlık Merkezlerinde ve hastanelerde yoğunlukları azaltmak adına kronik hastalıklarda kullanılan ilaçlara erişimi kolaylaştırmak amacıyla raporlu hastalar sağlık kuruluşlarına gitmeden ve reçeteye ihtiyaç duymadan eczanelere giderek raporlu ilaçlarını 1 aylık dozda alabiliyorlar. Bu uygulamada hasta ve hasta yakınlarının eczanelerimizdeki yoğunluğu ve riski azaltmak adına eczacı, teknisyen arkadaşlarımızın tavsiye ve önerilerine dikkat etmeleri önemlidir.

Korona virüs sebebi ile hasta, hasta yakını ve vatandaşlarımızın bu zorlu süreçte çok önemli sorumluluklar üstlenen eczacılarımızın eczanelerinde yoğunluğu azaltmak ve sağlıklı hizmet verebilmek adına renkli çizgi veya bantlarla ayrılan bölmeler ve eczane dışında sıra ile hastalara hizmet verme gibi önlem ve tedbirlere uymasının bizim motivasyonumuzu arttıracağı kesindir.

Bu bağlamda eczacı ve eczane çalışanlarının ihtiyaç duyduğu ve birçok noktada vatandaşlarına cevap veremediği maske ve dezenfektan için sağlık bakanlığının ve diğer bakanlıkların desteğine ihtiyaç duyduğumuzu ve bunun için ilimizdeki yetkililerden anlayış beklediğimizi ifade etmek istiyorum.

Güzel ülkemizin bu salgını en kısa sürede atlatabilmesi ve hepimizin sağlığı için eczanelerimizde aynı anda 2 hastaya hizmet verilecek olup diğer hastaların sıra ile içeriye alınması, nöbetlerde yoğunluktan kapı önünde hizmeti aksatmadan devam ettirebilmek gibi bazı önlemlerimizi sağlıklı hizmet vermek adına halkımızdan anlayış bekliyoruz. İyi ve sağlıklı günlere ulaşmak dileğiyle saygılar sunarız.''