Vatan Partisi Sakarya İl Başkanı Kemal Ağralı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Tehdidin kaynağı:

Ermenistan’ın saldırısı aynı zamanda ülkemize karşı düzenlenen tertibin bir parçasıdır. Azerbaycan topraklarını işgali altında tutan Ermenistan savaş kışkırtıcısı olarak ateşe sürülmektedir. Ermenistan saldırısının ülkemize Doğu Akdeniz’den gelen ABD güdümünde yönlendirilen tertiplerin askeri bir düzleme taşındığı bir dönemde gerçekleşmesi tesadüf değildir.

Türkiye’ye üç Cephesinde Tertip Planı

Türkiye üç cephede mücadele durumuyla karşı karşıya getirilmektedir. Bu gerçekte göstermektedir ki Ermenistan’ın saldırısı ABD, İsrail, Yunanistan, Fransa, Suudi Arabistan cephelerindedir ve bu ülkelerin kışkırtmalarıyla bağlantılıdır.

Vatan Partisi’nin Karadeniz-Akdeniz Dostluk ve Barış planı bütüncül bir strateji sunmaktadır. Bu plan, Karabağ işgaline son vereceği gibi bölgesel sorunlara çözüm üretmek adına Türkiye ve Rusya gibi ülkelerin birlikte koyacağı ağırlıkla birlikte emperyalist bloğa karşı ortak bir strateji geliştirerek çözüm üretme noktasında önemli bir plandır.

Vatan Partisi olarak bu alçakça saldırıya şiddetle lanetliyoruz. Şehitlerimiz için başsağlığı yaralılar içinde acil şifalar dileriz."