HALK54.COM
3 Temmuz 2020'de Hendek'te bulunan havai fişek fabrikasının patlaması sonucu 7 işçi yaşamını yitirirken, 127 işçi de yaralanmıştı. Tüm Türkiye'nin günlerce konuştuğu acı olay sonrasında Sakarya başta olmak üzere birçok belediye havai fişekli kutlamaları yasaklamıştı.

Alınan yasak kararına rağmen havai fişek faciasında 7 canı giden ve 127 yaralı veren Hendek'te 2021 yılının ilk dakikalarında yapılan havai fişekli kutlama, büyük tepki çekmişti. Olayla ilgili soruşturma başlatan Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise yaptıkları çalışmalar sonucunda yılbaşı gecesi Hendek Meydanı'nda havai fişek attığı tespit edilen M.S. isimli şahsa bin 327 lira idari para cezası uygulamıştı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından dün gerçekleştirilen Hendek Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısında Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, yılbaşı gecesi atılan havai fişekli kutlamayla ilgili ilk kez halk54.com'a konuştu. Yeni yılın ilk dakikalarında kutlama adı altında acıları görmezden gelerek yapılan saygısızlığı affetmediğini belirten Babaoğlu, olayı kınadığını söyledi.

"İNSANLIK DIŞI ACIMASIZ SAYGISIZLIĞI AFFETMİYORUM"
Babaoğlu, "Havai Fişek atıldığını sizin haber sitenizde ve daha sonra bir kaç haber sitesinde gördüm, açıkçası üzüldüm. Yeni yılın ilk dakikalarında kutlama adı altında, acılarımızı görmezden gelenler attıkları havai fişeklerle yüreklerimizi kanatmıştır. Havai Fişek Fabrikası ve Taşkısığı patlamalarında yitirdiğimiz şehitlerimize ve işçilerimize, yaralanan vatandaşlarımıza ve ailelerine yönelik yapılan bu insanlık dışı acımasız saygısızlığı affetmiyor, kınıyorum. 

"DAHA SIKI DENETİM YAPILMASINI TALEP EDİYORUM"
Türkiye’de havai fişek üretiminin/ithalatının ve mutlak suretle patlayıcı madde satışının yasaklanmasını bu süreye kadar da satışı noktasında yasanın öngördüğü şekilde ilgili kurumlardan daha sıkı/yoğun denetim yapılmasını bir kez daha talep ediyorum.

"ŞAHSI YAKALAYAN EMNİYET EKİPLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Havai fişek atıldığı andan itibaren konuyu hızlaca aydınlatarak şahsı yakalayarak kamuoyunu aydınlatan Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekiplerimize Teşekkür ediyor Böyle olayların birdaha yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi. /Bülent Yaman