KADINLARIMIZA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ
Başkan Babaoğlu mesajında; “Toplumun her kesiminde var olan ve üstlendikleri her görevde takdire şayan bir şekilde sorumluluklarını yerine getiren kadınlarımıza çok şey borçlu olduğumuz asla unutulmamalıdır. Yıllar boyunca bilimden sanata, spordan edebiyat ve siyasete kadar, çalışma hayatının her noktasında ve hayatın her alanında var olan kadınların büyük çaba ve başarılarına şahit olunmuştur. Nitekim kadınların sosyal ve ekonomik hayatın içinde eşit, onurlu ve saygın bir yere sahip olması gerekmektedir. Bunun artmasında her bir bireye büyük görevler düşmektedir. Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliğinde ve varlığında hayati bir role sahip olduğu unutulmamalıdır.

KADINLARIMIZ TÜRK MİLLETİNİN RUHU OLMUŞTUR
Gelecek nesillerimizin yetişmesinde yeri doldurulamayacak kadar önemi olan ve sevgiyi, nezaketi, inceliği öğreten yine onlardır. Ailesine katkı sağlamak uğruna nasır tutmuş o şefkatli elleriyle, şehit evladını vatan toprağına uğurlarken döktüğü gözyaşlarıyla, umudun hiç eksik olmadığı bakışlarıyla, duanın ve iyi dileklerin çağlayan gibi aktığı sözleri ve emekleriyle kadınlarımız, asil Türk milletinin ruhu olmuş ve olmaya devam edecektir. Günümüzde özellikle kadınlarımıza yönelik insanlık dışı saldırıların, şiddetin, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığını görmekteyiz. Şiddetin her türlüsü millet olarak yüreğimizi sızlatmaktadır.

TARİHİN HER DÖNEMİNDE EŞSİZ FEDAKARLIK VE CEFAKARLIK
Sosyal ve ekonomik hayatın her alanında büyük fedakârlıklar gösteren kadınlarımıza sahip çıkmalı ve onlara hak ettikleri değeri vermeliyiz. Şanlı Türk tarihine baktığımızda Türk kadını tarihimizin her döneminde eşsiz fedakarlık ve cefakarlık göstermiş, cephelerde kahraman olarak destanlaşmış, hayatın her alanında önemli sorumluluklar almıştır. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in ”Cennet annelerin ayakları altındadır.” sözünün muhatabı olan kadınlar, doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan güzide değerlerimiz olduğu unutulmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınların ”8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.