HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Milli tren üretimini incelemede bulunmak için Sakarya’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Demiryolu araçları alüminyum gövde üretim fabrikasını gezerek bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulundu.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU SAKARYA'DA MÜJDELEDİ
Türkiye Raylı Sitem Araçları Anonim Şirketi TÜRASAŞ'ın bugün Sakarya, Eskişehir ve Sivas olmak üzere üç bölge müdürlüğü halinde 100 yılı aşan tecrüve ve 4 bine yakın kalifiye insan gücüyle ülkemizin raylı sistemler sektörünün en büyük temsilciği olduğunu ifade eden Bakan Karaismailoğlu, ayrıca Gaziantep Belediyesi'nin 32 araçlık Gaziray projesiyle ilgili müjdeyi verdi.

GAZİRAY TÜRASAŞ'TAN
Bakan Karaismailoğlu, "Gaziantep Belediyesi'nin yapmış olduğu 32 araçlık Gaziray projesinin ihalesini TÜRASAŞ kazandı. İnşallah ülkemizdeki raylı sistem sektöründeki araçları da TÜRASAŞ üretmeye devam edecektir. Ülkemizde raylıu sistemler konusunda da artık kendi teknolojisini üreten, geliştiren ve ihracat eden bir ülke konuma gelmiştir. Hem TÜRASAŞ hem de milli sermayeli yerli şirketlerimiz ile birlikte dünyaya raylı sistem ekipmanları üreteceğiz" dedi.