Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 24-30 Temmuz haftasını kapsayan 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' haritasını sosyal medya hesabından paylaştı.

SAKARYA'DA VAKA SAYILARI PATLADI
Buna göre, geçtiğimiz hafta Sakarya'nın 99,10 olan haftalık yüz binde vaka sayısı bu hafta artış göstererek 204,10 olarak açıklandı. Açıklanan son tabloya göre, yüz bine karşılık gelen vaka sayısında 200'ün üstüne çıkarak rekor kıran Sakarya'da son 1 haftada 305 kişi koronavirüse yakalandı.

DURUM İÇLER ACISI
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı günlük vaka ve aşılama oranı tablosunda batı bölgesinde tek 'turuncu' il olarak dikkat çeken Sakarya aynı zamanda en az aşılama oranına sahip il olarak kötü gidişatını sürdürüyor.

"AŞINIZI ZAMAN KAYBETMEDEN OLUN"
İllerin haftalık vaka sayısını duyuran Bakan Koca, “İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Aşı olma oranı yüksek olan illerimiz vaka artışlarından çok daha az etkileniyor. Aşınızı zaman kaybetmeden olun.

Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Batman ve Bitlis. Daha çok aşı olan kişi daha az salgından etkilenmek demek. Aşınızı zaman kaybetmeden olun.” dedi.