Türkiye’de Kovid-19 virüsünün görüldüğü 11 Mart 2020 yılından bu yana tam bir yıl oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının birinci yılı nedeniyle açıklama yaptı. Bakan Koca, koronavirüs kâbusunun 2021 yılında devam etmeyeceğini ve koronavirüsün sıradan bir hastalık olacağını söyledi.

Vefat sayısının 30 bine yaklaştığını vurgulayan Bakan Koca,  Sakarya'nın da yer aldığı kırmızı ve turuncu gösterilen illere kritik bir çağrı yaptı. Bakan Koca Sakarya ile birlikte yüksek veya çok yüksek risk grubunda yer alan kırmızı ve turuncu renk ile gösterilen illerin tüm ülkeye karşı sorumlu olduklarını ifade etti.

"YENİ BİR ÇAĞRIDA BULUNMAK İSTİYORUM"
Bakan Koca, "İlk vakadan tam bir yıl sonra bugün size yeni bir çağrıda bulunmak istiyorum. Karamsarlığı, belirsizlik ve bıkkınlık duygularını üstümüzden tümüyle atalım. Bütün ruhumuzla, geleceğe ilişkin planlarımızla hayata, yarınlarımıza bağlanalım.

"BU İLLER TÜM TÜRKİYE'YE KARŞI SORUMLU"
1 Mart'tan itibaren kontrollü normalleşmeye dönemine geçtik. 4 renkten oluşan risk haritamız var. 39 ilimiz yüksek veya çok yüksek risk grubunda. Kırmızı ve turuncu gösterilen iller ülkeye karşı da sorumlular.

Kovid-19 hürriyetlerimize kısıt koydu. Gevşeklik gösterir, mevzi kaybedersek aşının kontrolü ele almasını sağlayamazsak üzücü günler yaşarız. Bu ihtimal yüksek değil, umursanmayacak kadar da düşük değil. Bu salgın bir bitse dediğinizi biliyorum. Kovid-19 bilimin karşısında hızlı bir yenilgi alıyor diyebildiğimize göre sıra duygularımızı onarmaya geldi." dedi.