Son günlerde bazı ilerde artan vaka sayılarının hatırlatılması üzerine Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı;

-Özellikle vaka sayısının yüzde 60 oranında olduğu İstanbul'u biliyoruz. İstanbul, İzmir gibi illerimizde vaka sayılarının azaldığını ve bu illerimizde daha kontrollü olduğunu söyleyebilirim. Özellikle 1 Haziran sonrası Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da giderek kısmi artışın olduğunu söyleyebiliriz.

-Diyarbakır'da son 3-4 gün bir yükseliş içinde, 100 vakaya kadar çıkan bir artışı görüyoruz. Burada genel bir artıştan öte, kültürel, sosyal ve nişan gibi etkinlikler sonrası artışın olduğunu görüyoruz.

-Buralarda özellikle filyasyon çalışmalarımızı yoğunlaştırmış durumdayız. Tedbirler noktasında katı davranmamız gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum.

-Ankara'da da bir yükseliş içindeydi, bugünden itibaren düşüşe geçmiş oldu. Konya'da iki fabrika ve bir yerleşim yerinde bir artış olduğunu gördük ama bugün itibariyle bir düşüş olduğunu söyleyebiliriz.

-Sosyal ve kültürel etkinliklerde mutlaka mesafe kuralına, ve mutlaka herkesin maskeli olmasına dikkat etmemiz gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum.