Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Twittar'dan yaptığı paylaşımda rutin seyrin dışında bir konuşma yapacağını duyurmuştu.

Merakla beklenen basın toplantısında Bakan Koca, yerli aşı Turkovac'ın acil kullanım onayına müracaat edecek düzeye geldiğini açıkladı.

Onay gelmesi halinde TURKOVAC'ın seri üretimine Ekim'de başlanacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Heyecan verici bir sebeple karşınızdayım. 18 aylık mücadelemizde kutlanmaya değer bir gün. Aşıda 100 milyon dozu aştık. 100 milyonunucu doz Kocaeli Gebze'de bir vatandaşımıza yapıldı. 100 milyon doz aşıda kararı, emeği ile katkısı olan herkesi kutluyorum. Ortak hedefimiz olan toplum bağışıklığı için gücümüzü büyütme günüdür.

18 yaş ve üzeri nüfusta ilk doz aşı oranı yüzde 82, ikinci doz aşı oranı yüzde 63,8. Tam doz aşısını 6 milyon 32 bin kişi yaptırdı.

İlk doz ilk adımdır. İlk adımdan sonuç almayı bulmak yanlış olur. İkinci doz aşı olma oranı yüzde 63,8, ikinci doz aşı gelen 11,3 milyon kişi bulunuyor. Tek doz aşının koruyuculuğu yok.

BAKAN KOCA'DAN HATIRLATMA DOZU ÇAĞRISI

Aşısı tamamlanmış kişi, iki doz inaktif aşı olmuş ardına üçüncü hatırlatma aşısını olan veya 2 doz mRNa aşısı olmuş kişilerdir. Hatırlatma dozunuzu yaptırmanızı rica ediyorum.

Tam doz aşılama oranında henüz yeterli orana ulaşamadık.

BAKAN KOCA'DAN 'TURKOVAC' MÜJDESİ

Yerli aşımız TURKOVAC acil kullanım onayına müracaat edebilecek aşamaya geldi. Bir tesiste üretimine başladığımız TURKOVAC aşımız bugün ikinci bir tesiste daha seri üretilecek altyapıya ulaştı. Onay alması halinde ekim ayı içinde seri üretime geçeceğiz